Iskalnik

Zbirka receptov

Puhasto mehke pica štručke

  1. 1.V polovico mleka nadrobimo kvas in dodamo med ter pustimo vzhajati.
  1. 2.V drugo polovico toplega mleka dodamo sladkor in narezano maslo.
  1. 3.Zmešamo moki ter dodamo vzhajan kvasni nastavek. Premešamo, dodamo sol in nato še mleko z maslom. Gnetemo 15-20 minut.
  1. 4.Pokrito testo oblikujemo v hlebček in pustimo vzhajati 45 minut.
  1. 5.Medtem, ko testo vzhaja, pripravimo nadev: narežemo šunko ter jo zmešamo z naribanim sirom in origanom.
  1. 6.Vzhajano testo razpolovimo in vsako polovico razdelimo na 6 hlebčkov.
  1. 7.Vsak hlebček posebej razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo z vodo. Zvijemo v tesno roladico in rob tesno pritrdimo.
  1. 8.Položimo jih na papir za peko ter po dolžini prerežemo. Premažemo s kečapom in dodamo pripravljen nadev. Premažemo z jajcem in potresemo z origanom.
  1. 9.Položimo v segreto pečico in pečemo
  1. 10.Postrežemo ohlajene.

Preproste a slastne pica štručke, puhaste kot oblak, ki same predstavljajo popolno malico, za male in velike!

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.

Sestavine za testo
550 g moke Manitoba 0
200 g moke Durum Semola
15 g soli
1 kocka svežega kvasa
1 žlica medu
1 žlica sladkorja
100 g masla
550 ml mleka
za premaz: 1 jajce in 3 čajne žlice vode
Sestavine za nadev
10 rezin šunke
2-3 pesti naribane mocarele ali drugega topljivega sira
8-10 čajnih žličk kečapa
1 čajna žlička suhega origana