- 1.V polovico mleka nadrobimo kvas in dodamo med ter pustimo vzhajati.
- 2.V drugo polovico toplega mleka dodamo sladkor in narezano maslo.
- 3.Zmešamo moki ter dodamo vzhajan kvasni nastavek. Premešamo, dodamo sol in nato še mleko z maslom. Gnetemo 15-20 minut.
- 4.Pokrito testo oblikujemo v hlebček in pustimo vzhajati 45 minut.
- 5.Medtem, ko testo vzhaja, pripravimo nadev: narežemo šunko ter jo zmešamo z naribanim sirom in origanom.
- 6.Vzhajano testo razpolovimo in vsako polovico razdelimo na 6 hlebčkov.
- 7.Vsak hlebček posebej razvaljamo v pravokotnik in ga premažemo z vodo. Zvijemo v tesno roladico in rob tesno pritrdimo.
- 8.Položimo jih na papir za peko ter po dolžini prerežemo. Premažemo s kečapom in dodamo pripravljen nadev. Premažemo z jajcem in potresemo z origanom.
- 9.Položimo v segreto pečico in pečemo
- 10.Postrežemo ohlajene.
Preproste a slastne pica štručke, puhaste kot oblak, ki same predstavljajo popolno malico, za male in velike!
Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.
Sestavine za testo |
---|
550 g moke Manitoba 0 |
200 g moke Durum Semola |
15 g soli |
1 kocka svežega kvasa |
1 žlica medu |
1 žlica sladkorja |
100 g masla |
550 ml mleka |
za premaz: 1 jajce in 3 čajne žlice vode |
Sestavine za nadev |
---|
10 rezin šunke |
2-3 pesti naribane mocarele ali drugega topljivega sira |
8-10 čajnih žličk kečapa |
1 čajna žlička suhega origana |