- 1.V posodo damo 400 ml vode, 0,5 g kvasa in 400 g moke. Rahlo premešamo in zaprto fermentiramo cca. 20 ur na 18-20 stopinj Celzija.
- 2.Dodamo še preostalih 200 g moke, preostali kvas in sol. Gnetemo 10 do 15 minut, nato pa testo pokrijemo in vzhajamo 30 minut.
- 3.Testo nežno prepognemo in vzhajamo še 30 minut.
- 4.Testo še enkrat nežno prepognemo in vzhajamo še zadnjih 30 minut.
- 5.Vzhajano testo razdelimo na 4 dele in prvič oblikujemo. Počiva naj 15 minut.
- 6.Oblikujemo francoske štručke in jih na pomokanem servietu vzhajamo 45 minut.
- 7.Francoske štručke zarežemo in z malo pare postavimo v prej ogreto pečico na 275 stopinj Celzija. Pečemo cca. 18-20 minut.
Preprosto, hitro in predvsem okusno: francoske bagete kot iz prave francoske pekarne. Poskusite jih!
Avtor recepta: Dan Prohart, Dfood
Sestavine
Moka Manitoba 00
600 g moke Manitoba "00" |
5 g kvasa |
400 ml vode |
12 g soli |