Iskalnik

Zbirka receptov

Francoske bagete

francoske bagete

  1. 1.V posodo damo 400 ml vode, 0,5 g kvasa in 400 g moke. Rahlo premešamo in zaprto fermentiramo cca. 20 ur na 18-20 stopinj Celzija.
  1. 2.Dodamo še preostalih 200 g moke, preostali kvas in sol. Gnetemo 10 do 15 minut, nato pa testo pokrijemo in vzhajamo 30 minut.
  1. 3.Testo nežno prepognemo in vzhajamo še 30 minut.
  1. 4.Testo še enkrat nežno prepognemo in vzhajamo še zadnjih 30 minut.
  1. 5.Vzhajano testo razdelimo na 4 dele in prvič oblikujemo. Počiva naj 15 minut.
  1. 6.Oblikujemo francoske štručke in jih na pomokanem servietu vzhajamo 45 minut.
  1. 7.Francoske štručke zarežemo in z malo pare postavimo v prej ogreto pečico na 275 stopinj Celzija. Pečemo cca. 18-20 minut.

Preprosto, hitro in predvsem okusno: francoske bagete kot iz prave francoske pekarne. Poskusite jih!

Avtor recepta: Dan Prohart, Dfood

Sestavine

Moka Manitoba 00
600 g moke Manitoba "00"
5 g kvasa
400 ml vode
12 g soli