- 1.Moko stehtamo in na sredini naredimo jamico. Okoli posujemo sol, v jamico pa stresemo suhi kvas in olje.
- 2.Počasi dolivamo vodo in pričnemo z mešanjem. Testo ne sme biti zbito, ampak malo lepljivo.
- 3.V testo vmešamo še nariban parmezan in sončnična semena.
- 4.Testo pustimo vzhajati vsaj 1 uro, da se podvoji.
- 5.Vzhajano testo premestimo v pravokoten višji pekač, obložen s peki papirjem in naoljen z olivnim oljem. Po vrhu lahko po želji osujemo še nekaj semen.
- 6.Pečemo v ventilatorski pečici na 180 stopinj Celzija. Prvih 30 min ga pečemo pokritega s peki papirjem, zadnjih 15 min, pa peki papir odstranimo.
Ni ga boljšega od puhastega domačega kruha… Vendar tale vas bo uročil! Z dodatkom parmezana in semen je to čisto nova dimenzija okusa!
Recept je pripravila Lina iz Lina’s food blog.
450 g moke Pirine moke |
360 ml vode |
1 in 1/2 čajne žličke soli |
1 vrečka (7 g) suhega kvasa |
2 žlici olivnega olja |
parmezan |
sončnična semena |