Iskalnik

Zbirka receptov

Pirin kruh s parmezanom in semeni

pirin kruh s parmezanom in semeni

  1. 1.Moko stehtamo in na sredini naredimo jamico. Okoli posujemo sol, v jamico pa stresemo suhi kvas in olje.
  1. 2.Počasi dolivamo vodo in pričnemo z mešanjem. Testo ne sme biti zbito, ampak malo lepljivo.
  1. 3.V testo vmešamo še nariban parmezan in sončnična semena.
  1. 4.Testo pustimo vzhajati vsaj 1 uro, da se podvoji.
  1. 5.Vzhajano testo premestimo v pravokoten višji pekač, obložen s peki papirjem in naoljen z olivnim oljem. Po vrhu lahko po želji osujemo še nekaj semen.
  1. 6.Pečemo v ventilatorski pečici na 180 stopinj Celzija. Prvih 30 min ga pečemo pokritega s peki papirjem, zadnjih 15 min, pa peki papir odstranimo.

Ni ga boljšega od puhastega domačega kruha… Vendar tale vas bo uročil! Z dodatkom parmezana in semen je to čisto nova dimenzija okusa!

Recept je pripravila Lina iz Lina’s food blog.

450 g moke Pirine moke
360 ml vode
1 in 1/2 čajne žličke soli
1 vrečka (7 g) suhega kvasa
2 žlici olivnega olja
parmezan
sončnična semena