Iskalnik

Pšenična moka

Pšenična moka je zaradi široke uporabnosti že stoletja nepogrešljiva v prehrani. Pšenično moko pridobivamo z mletjem pšeničnega zrna – lahko pa je različnih velikosti delcev (granulacij) in tipov. Od granulacije je odvisno, ali je moka ostra ali mehka. Tipi mok so določeni glede na vsebnost mineralnih snovi (pepela). Višji kot je tip, več mineralnih snovi moka vsebuje. Najbolj čiste moke, zmlete iz jedra pšenice, so najnižjega tipa, polbele in črne nosijo oznako tip 850 oziroma 1100, polnozrnate pa vsebujejo zmleta cela pšenična zrna.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.

https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2022/04/novo-1.png

MOKA DURUM SEMOLA 1 KG

Moko Durum Semola pridobivamo iz posebej izbranih pšeničnih zrn durum pšenice in zato dosega zares široke možnosti uporabe. Idealna je za pripravo domačih testenin in domačega rustikalnega kruha, odlična tudi za pizze in fokače, katerim bo podarila zlato rumeno in hrustljavo skorjico. V primerjavi z navadno mehko pšenično moko ima večjo absorpcijo vode, testu daje odlično stabilnost in omogoča pripravo izdelkov s srednjimi in dolgimi časi fermentacije.

  • namenska trda pšenična moka za izdelavo domačih testenin, rustikalnega kruha, pizze in fokač,
  • idealna moka za testo s srednjim in dolgim časom vzhajanja, s kvasom ali z drožmi, najboljše rezultate pa dosega z indirektno metodo (biga),
  • zaradi sposobnosti velike absorpcije vode je primerna tudi za testa, ki zahtevajo visoko stopnjo hidracije – tudi do 90 %,
  • kruhu, pizzam in ostalim pekovskim izdelkom podarja hrustljavost in zlato rumeno skorjico,
  • je značilne rumene barve, izdelkom pa podari posebno zlato rumeno barvo in aromatičen, zaokrožen okus,
  • enakovredna italijanskemu tipu "Semola di grano duro rimacinata"
  • primerna za profesionalno uporabo.
Za recepte in namige o uporabi si preberite naš članek Mlinotest moka Durum Semola: zakaj je tako posebna?

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1427 kJ / 337 kcal
Maščobe 1,5 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 67 g
- od tega sladkorji 1 g
Prehranske vlaknine 3,5
Beljakovine 12 g
Sol <0,01 g

MOKA MANITOBA '00' 1 kg

Moko Manitobo po prilagojenem režimu zmeljemo iz posebej izbrane visokokakovostne pšenice. Ker vsebuje veliko lepka, ima v primerjavi z navadno pšenično moko večjo absorpcijo vode in omogoča zamese s povišanim deležem vode. Visoka kakovost lepka v tem izdelku daje testu odlično stabilnost in omogoča uspešno pripravo izdelkov z dolgimi časi fermentacije.

  • namenska pšenična moka za zahtevno kvašeno testo
  • idealna za profesionalno peko pizze, kruha ter ostalih sladkih in slanih pekovskih izdelkov
  • primerna tudi za testo z daljšim časom vzhajanja
  • večja moč moke > 350 W
  • z več beljakovinami in večjim vpijanjem vode od običajne pšenične bele moke
  • enakovredna italijanskemu tipu „00“, ki je zelo iskan med sodobnimi mojstri peke pizze, kulinaričnimi navdušenci ter iskalci receptov zahtevnejših pekovskih izdelkov po svetovnem spletu

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1486 kJ / 350 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 71 g
- od tega sladkorji 1,6 g
Beljakovine 14 g
Sol <0,01 g

MOKA MANITOBA '0' 1 kg

Moka Manitoba iz najkakovostnejše pšenice daje testu odločno elastičnost in raztegljivost, kar vam omogoča izdelavo vzhajanih izdelkov najvišje kakovosti tudi ob podaljšanih časih vzhajanja testa. Posebej primerna je za najzahtevnejše pekovske izdelke kot je kruh, kruh z drožmi, pizza, potica in ostale zahtevne sladice.

  • idealna za kruh z drožmi in klasični kruh, potico, pizzo, ostale zahtevne sladice in izdelke
  • večja moč moke > 350 W
  • za testa z daljšim časom vzhajanja ter druge vrste testa
  • z višjim deležem beljakovin od običajne pšenične moke
  • enakovredna italijanskemu tipu „0“, ki je zelo iskan med sodobnimi mojstri peke, kulinaričnimi navdušenci ter iskalci receptov zahtevnejših jedi po svetovnem spletu

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol <0,01 g

PŠENIČNA BELA MOKA 1 kg

Bela pšenična moka je najbolj uporabljena moka v gospodinjstvu. Pridobivamo jo iz predhodno očiščene in pripravljene pšenice. Za pšenično belo moko uporabljamo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti. Pšenična bela moka je tipa 500.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

PŠENIČNA POLNOZRNATA MOKA 1 kg

Polnozrnato moko dobimo z mletjem celega pšeničnega zrna, pri čemer otrobov ne odstranimo. Glede na vsebnost mineralov in vlaknin je prehransko bogatejša moka iz celega zrna - polnozrnata (graham ali polnovredna) moka je po sestavi enaka celemu zrnu. Vsebuje več vitaminov iz skupine B ter A, K in E, pa tudi beljakovine, rudnine in nenasičene maščobne kisline. Iz nje lahko pripravimo z vlakninami, minerali in vitamini bogat kruh, pekovsko pecivo ter kekse.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1423 kJ / 337 kcal
Maščobe 2,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 61,0 g
- od tega sladkorji 2,0 g
Prehranske vlaknine 9,9 g
Beljakovine 13,5 g
Sol <0,01 g

PŠENIČNA ČRNA MOKA 1 kg

Pšenična črna moka je po videzu temnejše barve, ker vsebuje več otrobov kot bela moka. Pri meljavi se poleg osrednjega dela pšeničnega zrna izkoristijo tudi obrobni deli, ki so bogati z beljakovinami, s topnimi in netopnimi vlakninami, vitamini, encimi ter minerali.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1416 kJ / 338 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 0,4 g
Prehranske vlaknine 3,3 g
Beljakovine 12 g
Sol ˂0,01 g
Bio pšenična moka https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/08/ekološki.png

BIO PŠENIČNA MOKA 1 kg

Bio pšenična bela moka je ekološko živilo, zmleto izključno iz ekološko pridelane pšenice. Uporabna je enako kot običajna bela moka.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1426 kJ / 341 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 76 g
- od tega sladkorji 1,8 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 12 g
Sol ˂0,01 g