- 1.Ostanek kuhanih (polnozrnatih) peresnikov damo v večjo posodo. Na tanko narežemo redkvice, čebulo, paradižnik in vse skupaj dodamo k testeninam. Dodamo tudi koruzo in fižol.
- 2.Zrel avokado razpolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso, ki ga dani v mešalnik skupaj s kislo smetano in sokom limete. Po želji dodamo tudi nekaj jalapeno čilijev. Vse skupaj pogumno začinimo s soljo, ščepcem kumina in kajenskega popra ter dobro premešamo v enotno zmes, ki bo služila kot preliv za solato. Po potrebi dodamo tudi žlico vode, da preliv dobi primerno gostoto.
- 3.Z dobljenim prelivom prelijemo testenine in zelenjavo ter vse skupaj dobro premešamo.
- 4.Na koncu preko solate posujemo tudi nekaj nadrobljenega tortilja čipsa za hrustljavost in nekaj listov koriandra ali peteršilja za svežino. Serviramo dobro ohlajeno.
Pirine polnozrnate testenine Penne rigate
Za solato |
---|
Ostanek pirinih kuhanih testenin Mlinotest Divita |
Redkvica |
Paradižnik |
Koruza, fižol |
Avokado |
Kisla smetana |
Jalapeno čili (opcijsko) |
Sol, kumin in kajenski poper |
Za dekoracijo |
---|
Tortilja čips |
Koriander ali peteršilj |