- 1.V kotličku stepamo jajca in sladkor, da nastane gosta masa, dodamo lešnike in rozine, sesekljano limonovo lupinico, cimet in moko.
- 2.Vse narahlo premešamo, damo v z maslom namaščen podolgovat model in pečemo v pečici pri 220 °C od 15 do 20 minut.
- 3.Pečen kruh zrežemo na za prst debele rezine.
Ko sem bila v toplicah, sem si delila sobo z gospo, ki je imela na mizi škofov kruh. Bil mi je zelo všeč in sem jo prosila za recept. Je zelo preprost in dober. Sicer vsebuje rozine, ki jih moji domači ne marajo, ampak jaz jih imam zelo rada! Imam fleten ozek pekač, ki je ravno prave velikosti. Naj tudi vam uspe dober škofov kruh!
Mirijam Tavčar, Žirovnica
Recept iz knjižice Slovenske dobrote iz Primorske moke.
Pšenična bela moka tip 500 (250 g)
4 jajca |
120 g sladkorja |
120 g nasekljanih lešnikov |
120 g rozin |
lupina ½ limone |
ščepec cimeta |
20 g masla za model |