- 1.V posodi zmešamo moko, sol in kvas.
- 2.Ob počasnem mešanju dodajamo mleko.
- 3.Ko iz sestavine nastane testo, mu ob počasnem mešanju dodamo drobno nariban sir.
- 4.Testo postavimo v pomokano posodo in vzhajamo eno uro. Po eni uri testo razdelimo na 12 enakih delov, ki jih oblikujemo v manjše kepe.
- 5.Vsako kepico razvaljamo na približno 1 cm debel pravokotnik.
- 6.Pravokotnik pomažemo z vodo in zvijemo v “rolado”.
- 7.Rolade postavimo na nameščen pekač.
- 8.Vsako rolado zarežemo po sredini, da naredimo prostor za sir.
- 9.Pokrito vzhajamo še 30 minut.
- 10.Premažemo z razžvrkljanim jajcem posujemo z grobo naribanim sirom.
- 11.Pečemo 12-13 min na 220 stopinj.
Slasten recept za domače sirove štručke, ki bodo v hipu izginile z mize.
Avtorica recepta: Ana Kristanc Žontar
Moka Manitoba "00"
750 g moke Manitoba 00 |
15g soli |
11g suhega kvasa |
600 ml mleka |
60g drobno naribanega sira |
2 pesti grobo naribanega sira |
Voda |
Olje za namastitev pekača |
Jajce |