- 1.Pašto skuhamo v soljenem kropu. Odcedimo. V posodi zmešamo kečap, oljčno olje, origano, česen v prahu in parmezan. Omako zmešamo s kuhano pašto in jo razporedimo po papirju za peko.
- 2.V segreti pečici na 180 stopinj na zgornji tretjini pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pašta ne postane zlato-rjave barve. Postrežemo.
Hrustljavo, polno okusa, idealno za popoldansko malico najmlajših, piknik presenečenje ali pa prigrizek zvečer pred TV. To je vsestranski “čips” iz testenin – zagotovo en najbolj priljubljenih receptov na vseh socialnih omrežjih. Če ga še niste poskusili, vam obljubimo, da po tem receptu ne boste več želeli drugačnega čipsa!
Za ta recept lahko uporabite tudi višek kuhane pašte, ki vam je ostal po kosilu ali večerji in tako poskrbite še za re-ceptiranje!
Avtorica recepta je Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja
Jajčne testenine Penne rigate
200 gramov Mlinotest peresnikov - Penne rigate (lahko tudi ostanek kuhanih testenin) |
100-150 ml kečapa |
3 žlice oljčnega olja |
1/2 - 1 čajne žličke origana - po okusu |
1/2 čajne žličke česna v prahu |
1 pest parmezana |