Iskalnik

Zbirka receptov

Domači Moto piškoti

  1. 1.Pripravimo najprej belo testo. Moko, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo v kuhinjskem robotu.
  1. 2.Mešanici dodamo narezano hladno maslo in ponovno premešamo.
  1. 3.Dodamo še rumenjake in vanilijevo aromo.
  1. 4.Zmešamo, da se oblikuje testo, nato pa testo zavijemo v folijo in položimo v hladilnik.
  1. 5.Pripravimo še čokoladno testo. V kuhinjskem robotu zmešamo moko, kakav, sladkor in vanilin sladkor.
  1. 6.Dodamo narezano hladno maslo ter ponovno premešamo.
  1. 7.Dodamo še rumenjake in rumom. Zmešamo, da se oblikuje testo, nato pa testo zavijemo v folijo in položimo v hladilnik.
  1. 8.Najprej spečemo svetle piškote. Testo razvaljamo na tanko, z modelčki izrežemo piškote in jim na sredini naredimo luknjice. Pečemo 8-9 minut na 170 stopinj Celzija.
  1. 9.Nato spečemo še temne piškote - testo razvaljamo na tanko, z modelčki izrežemo piškote a jim na sredini ne naredimo luknjice. Pečemo 8-9 minut na 170 stopinj Celzija.
  1. 10.Na ohlajene temne piškote namažemo čokoladni namaz in ga pokrijemo s svetlim piškotom.

Krhki piškoti, ki se kar topijo v ustih in vas z lešnikovo-čokoladnim polnilom lahko razvajajo prav vsak dan v letu.

 

Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.

Moka TIP 500
Sestavine za svetle piškote
250 g Mlinotest moke TIP 500
125 g masla
125 g sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
vanilijeva aroma
Sestavine za temne piškote
210 g Mlinotest moke TIP 500
40 g grenkega kakava
125 g masla
125 g sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
rum
Ostale sestavine
čokoladni ali čokoladno-lešnikov namaz