- 1.Pripravimo najprej belo testo. Moko, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo v kuhinjskem robotu.
- 2.Mešanici dodamo narezano hladno maslo in ponovno premešamo.
- 3.Dodamo še rumenjake in vanilijevo aromo.
- 4.Zmešamo, da se oblikuje testo, nato pa testo zavijemo v folijo in položimo v hladilnik.
- 5.Pripravimo še čokoladno testo. V kuhinjskem robotu zmešamo moko, kakav, sladkor in vanilin sladkor.
- 6.Dodamo narezano hladno maslo ter ponovno premešamo.
- 7.Dodamo še rumenjake in rumom. Zmešamo, da se oblikuje testo, nato pa testo zavijemo v folijo in položimo v hladilnik.
- 8.Najprej spečemo svetle piškote. Testo razvaljamo na tanko, z modelčki izrežemo piškote in jim na sredini naredimo luknjice. Pečemo 8-9 minut na 170 stopinj Celzija.
- 9.Nato spečemo še temne piškote - testo razvaljamo na tanko, z modelčki izrežemo piškote a jim na sredini ne naredimo luknjice. Pečemo 8-9 minut na 170 stopinj Celzija.
- 10.Na ohlajene temne piškote namažemo čokoladni namaz in ga pokrijemo s svetlim piškotom.
Krhki piškoti, ki se kar topijo v ustih in vas z lešnikovo-čokoladnim polnilom lahko razvajajo prav vsak dan v letu.
Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.
Moka TIP 500
| Sestavine za svetle piškote |
|---|
| 250 g Mlinotest moke TIP 500 |
| 125 g masla |
| 125 g sladkorja v prahu |
| 3 rumenjaki |
| ščepec soli |
| 1 žlica vanilijevega sladkorja |
| vanilijeva aroma |
| Sestavine za temne piškote |
|---|
| 210 g Mlinotest moke TIP 500 |
| 40 g grenkega kakava |
| 125 g masla |
| 125 g sladkorja v prahu |
| 3 rumenjaki |
| ščepec soli |
| 1 žlica vanilijevega sladkorja |
| rum |
| Ostale sestavine |
|---|
| čokoladni ali čokoladno-lešnikov namaz |