Iskalnik

Zbirka receptov

Tradicionalne skalce z rozinami

  1. 1.V multipraktik damo pirino moko, sodo bikarbono, sol, kristalni sladkor in vanilijev sladkor. Dobro premešamo.
  1. 2.Mešanici v multipraktiku dodamo narezano hladno maslo in hitro premešamo.
  1. 3.Dodamo jajca, rum in naribano limonino lupinico. Mešamo, da se oblikuje testo.
  1. 4.Testo prestavimo v posodo ter vanj vmešamo odcejene rozine in dobro pregnetemo.
  1. 5.Iz kepe testa trgamo kupčke zmesi ter jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  1. 6.Položimo v segreto pečico na 170 stopinj Celzija in pečemo 13-15 minut.
  1. 7.Pustimo, da se ohladijo in postrežemo.

Krhki piškoti, ki se kar topijo v ustih in vas ponesejo v dni vašega otroštva – to so tradicionalne skalce z rozinami. Tokrat – iz pirine moke!

 

Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.

Pirina moka
300 g Pirine moke
2 jajci
100 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/5 čajne žličke soli
100 g masla
3 žlice ruma
lupinica ene bio limone
200 g rozin, ki jih predhodno namočimo v 50 ml ruma in vode