- 1.V multipraktik damo pirino moko, sodo bikarbono, sol, kristalni sladkor in vanilijev sladkor. Dobro premešamo.
- 2.Mešanici v multipraktiku dodamo narezano hladno maslo in hitro premešamo.
- 3.Dodamo jajca, rum in naribano limonino lupinico. Mešamo, da se oblikuje testo.
- 4.Testo prestavimo v posodo ter vanj vmešamo odcejene rozine in dobro pregnetemo.
- 5.Iz kepe testa trgamo kupčke zmesi ter jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
- 6.Položimo v segreto pečico na 170 stopinj Celzija in pečemo 13-15 minut.
- 7.Pustimo, da se ohladijo in postrežemo.
Krhki piškoti, ki se kar topijo v ustih in vas ponesejo v dni vašega otroštva – to so tradicionalne skalce z rozinami. Tokrat – iz pirine moke!
Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.
Pirina moka
300 g Pirine moke |
2 jajci |
100 g sladkorja |
1 vrečka vanilijevega sladkorja |
1/3 čajne žličke sode bikarbone |
1/5 čajne žličke soli |
100 g masla |
3 žlice ruma |
lupinica ene bio limone |
200 g rozin, ki jih predhodno namočimo v 50 ml ruma in vode |