- 1.Jajca ločimo. Beljakom dodamo sol in jih stepemo v čvrst sneg.
- 2.Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter stepamo, dokler ne dobimo svetle zmesi.
- 3.Mlinotest Primorsko moko zmešamo s pecilnim praškom ter jo presejemo k rumenjakovi zmesi.
- 4.Rumenjake in moko dobro premešamo, nato pa počasi postopoma dodajamo stepene beljake. Pazimo, da zmes ostaja rahla.
- 5.Pekač obložimo s peki papirjem ter ga namastimo. Zmes vlijemo v pekač in enakomerno razporedimo.
- 6.Položimo v segreto pečico na 180 stopinj in pečemo 9 minut.
- 7.Pečeno testo ohladimo in prerežemo na pol po dolžini.
- 8.Eno polovico namažemo z marmelado, drugo pa s kislo smetano, nato pa ju položimo eno na drugo tako, da se namazani strani stikata.
- 9.Zgornjo plast peciva nato namažemo z marmelado in potresemo s kokosovo moko. Narežemo ter postrežemo.
Popoln spoj mehkega biskvitnega testa ter osvežilnega polnila, ki vas bo v svoji nepričakovani kombinaciji zagotovo navdušil. To je res sladica za vse letne čase!
Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.
Primorska posebna moka
| 120 g Primorske moke |
| 5 jajc |
| 100 g sladkorja |
| 1 žlica vanilijevega sladkorja |
| 1 čajna žlička pecilnega praška |
| ščepec soli |
| 180 g kisle smetane |
| 6-7 polnih žlic marelične marmelade |
| 4-5 žlic grobe kokosove moke |