Iskalnik

Zbirka receptov

Babičina dobrota z marelično marmelado in kokosom

  1. 1.Jajca ločimo. Beljakom dodamo sol in jih stepemo v čvrst sneg.
  1. 2.Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter stepamo, dokler ne dobimo svetle zmesi.
  1. 3.Mlinotest Primorsko moko zmešamo s pecilnim praškom ter jo presejemo k rumenjakovi zmesi.
  1. 4.Rumenjake in moko dobro premešamo, nato pa počasi postopoma dodajamo stepene beljake. Pazimo, da zmes ostaja rahla.
  1. 5.Pekač obložimo s peki papirjem ter ga namastimo. Zmes vlijemo v pekač in enakomerno razporedimo.
  1. 6.Položimo v segreto pečico na 180 stopinj in pečemo 9 minut.
  1. 7.Pečeno testo ohladimo in prerežemo na pol po dolžini.
  1. 8.Eno polovico namažemo z marmelado, drugo pa s kislo smetano, nato pa ju položimo eno na drugo tako, da se namazani strani stikata.
  1. 9.Zgornjo plast peciva nato namažemo z marmelado in potresemo s kokosovo moko. Narežemo ter postrežemo.

Popoln spoj mehkega biskvitnega testa ter osvežilnega polnila, ki vas bo v svoji nepričakovani kombinaciji zagotovo navdušil. To je res sladica za vse letne čase!

 

Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.

Primorska posebna moka
120 g Primorske moke
5 jajc
100 g sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
ščepec soli
180 g kisle smetane
6-7 polnih žlic marelične marmelade
4-5 žlic grobe kokosove moke