- 1.Gomoljno zeleno in jabolko olupimo in ju zrežemo na manjše koščke. Stebelno zeleno prav tako narežemo na manjše koščke. Vse skupaj prepražimo na olivnem olju. Ko je prepraženo dodamo žličko kurkume, premešamo in zalijemo v vodo, da se kuha do mehkega. Dodamo sladko smetano, solimo, popramo, maslo in zmiksamo, da dobimo gladko omako, ki bo bolj gosta. Po potrebi lahko dodamo še malo vode.
- 2.Raviole skuhamo, kuhane damo v gosto omako, premešamo in serviramo. Za dekoracijo dodamo liste stebelne zelene, arašide pa grobo narežemo in potresemo po raviolih.
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Sestavine za 4 osebe
Divita ravioli žlahtni siri (500 g)
1 manjša gomoljna zelena (približno 300 g) |
1 steblo stebelne zelene |
1 kislo jabolko |
1-2 žlički kurkume |
3 dcl vode |
0,5 dcl sladke smetane |
1 žlička masla |
sol, poper |
olivno olje |
listi stebelne zelene za dekoracijo |
50 g praženih arašidov |