Iskalnik

Zbirka receptov

Krompirjevi njoki z orehovo kremno omako

  1. 1.Orehova jedrca na drobno nasekljamo. Nekaj celij jedrc prihranimo. Naseklana jedrca prepražimo v ponvi.
  1. 2.Dodamo žlico masla in nasesekljan strok česna. Vse skupaj zalijemo z mlekom in pokuhamo 5 minut. Dodamo sladko smetano, parmezan in začinimo s soljo in poprom. Vmes skuhamo njoke in skuhane damo v omako.
  1. 3.Premešamo in postrežemo, potresemo z malo parmezana in nasesekljanimi orehi. Po želji lahko v omako dodamo par svežih listov žajblja.

Recept je pripravila kuharska mojstrica Julijana Krapež.

Za 4 osebe

800 g njokov iz krompirjevega testa
150 g orehovih jedrc
1 strok česna
žlica masla
200 ml mleka
300 g sladke smetane
60 g parmezana
sol, poper
po želji sveži listi žajblja