- 1.V mešalno posodo vlijemo 320 g vode in dodamo moko ter kvas. Mešamo na nižjih obratih 3-4 minute, nato pa še 5-8 minut na višjih obratih.
- 2.Med mešanjem dodamo sol ter počasi dodajamo še preostalo vodo ter olivno olje, mešamo, dokler ne dobimo gladkega in elastičnega testa.
- 3.Testo damo v posodo in v hladilnik za 12 do 24 ur.
- 4.Testo vzamemo iz hladilnika in oblikujemo hlebčke, ki jih pokrite pustimo vzhajati še 1-2 uri.
- 5.Vzhajane hlebčke oblikujemo v testo za pizzo, potrosimo s sirom, dodamo nekaj paradižnikove mezge, nato špinačne liste z olivnim oljem, ponovno malce paradižnikove mezge in posujemo z nadrobljeno gorgonzolo.
- 6.Pečemo v prej ogreti pečici na 300 stopinj Celzija.
Pizza, v katero dodamo tudi moko Durum Semola, je popolna poezija: bogat in zaokrožen okus in hrustljava skorjica vas bosta osvojila!
Recept je pripravil mojster peke pic, Žiga Kelih.
Testo za pizzo |
---|
250 g moke Durum Semola |
150 g moke Manitoba 00 |
100 g pšenične bele moke TIP 500 |
5 g svežega kvasa |
320+60 g vode |
13 g soli |
50 g olivnega olja |
Za oblogo |
---|
nariban sir |
mlada špinača z olivnim oljem |
paradižnikova omaka |
gorgonzola |