Iskalnik

Zbirka receptov

Pizza z Durum Semolo

  1. 1.V mešalno posodo vlijemo 320 g vode in dodamo moko ter kvas. Mešamo na nižjih obratih 3-4 minute, nato pa še 5-8 minut na višjih obratih.
  1. 2.Med mešanjem dodamo sol ter počasi dodajamo še preostalo vodo ter olivno olje, mešamo, dokler ne dobimo gladkega in elastičnega testa.
  1. 3.Testo damo v posodo in v hladilnik za 12 do 24 ur.
  1. 4.Testo vzamemo iz hladilnika in oblikujemo hlebčke, ki jih pokrite pustimo vzhajati še 1-2 uri.
  1. 5.Vzhajane hlebčke oblikujemo v testo za pizzo, potrosimo s sirom, dodamo nekaj paradižnikove mezge, nato špinačne liste z olivnim oljem, ponovno malce paradižnikove mezge in posujemo z nadrobljeno gorgonzolo.
  1. 6.Pečemo v prej ogreti pečici na 300 stopinj Celzija.

Pizza, v katero dodamo tudi moko Durum Semola, je popolna poezija: bogat in zaokrožen okus in hrustljava skorjica vas bosta osvojila!

Recept je pripravil mojster peke pic, Žiga Kelih.

Testo za pizzo
250 g moke Durum Semola
150 g moke Manitoba 00
100 g pšenične bele moke TIP 500
5 g svežega kvasa
320+60 g vode
13 g soli
50 g olivnega olja
Za oblogo
nariban sir
mlada špinača z olivnim oljem
paradižnikova omaka
gorgonzola