Iskalnik

Zbirka receptov

Pirini ravioli s tartufi in jurčki

Pirini ravioli s tartufi in jurčki

  1. 1.Sveže jurčke narežemo na kocke in jih na hitro prepražimo na vroči ponvi z malo olivnega olja, dodamo tartufato, premešamo in zalijemo s smetano. Začinimo s soljo in poprom. Medtem skuhamo raviole.
  1. 2.V omako dodamo škrobno vodo, v kateri so se kuhali ravioli, ter nariban parmezan. Solimo in popramo. Skuhane raviole nato dodamo omaki, premešamo, dodamo še maslo in mešamo še toliko, da se maslo lepo raztopi. Če imamo tartuf, ga naribamo na raviole.

Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.

Sestavine za 2 osebi

Divita pirini ravioli s tartufi (250 g)
250 g (en paket) pirinih raviolov s tartufi
200 g svežih jurčkov
1 žlica tartufate
1 dcl sladke smetane
1 dcl škrobne vode, v kateri so se kuhali ravioli
1 žlička masla
1 žlica naribanega parmezana
1 črn tartuf (opcijsko - če ga imamo)
sol, poper