Priprava
- 1.Maslo in med penasto zmešamo, dodamo jajci, moko, rožičevo moko, kakav, sodo bikarbono, vaniljevo esenco in mešanico začimb ter vse skupaj hitro in gladko zmešamo.
- 2.Z mokrimi rokami testo oblikujemo v kroglice in položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
- 3.Medenjake v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo približno 10 minut. Še mlačne medenjake po želji posujemo z zlatim prahom.
Sestavine za 4 osebe
Pšenična bela moka tip 500 (420 g)
gozdni med: 300 g |
rožičeva moka: 80 g |
maslo: 150 g |
jajca: 2 |
vaniljeva esenca: 1 žlica |
mešane začimbe (ingver, kardamom, cimet, janeževa zvezda, klinčki): 2 žlici |
kakav v prahu: 1 žlica |
soda bikarbona: 1/2 vrečke |