Iskalnik

Zbirka receptov

Medenjaki z rožiči

40 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Maslo in med penasto zmešamo, dodamo jajci, moko, rožičevo moko, kakav, sodo bikarbono, vaniljevo esenco in mešanico začimb ter vse skupaj hitro in gladko zmešamo.
  1. 2.Z mokrimi rokami testo oblikujemo v kroglice in položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  1. 3.Medenjake v pečici, ogreti na 180 °C, pečemo približno 10 minut. Še mlačne medenjake po želji posujemo z zlatim prahom.

Sestavine za 4 osebe

Pšenična bela moka tip 500 (420 g)
gozdni med: 300 g
rožičeva moka: 80 g
maslo: 150 g
jajca: 2
vaniljeva esenca: 1 žlica
mešane začimbe (ingver, kardamom, cimet, janeževa zvezda, klinčki): 2 žlici
kakav v prahu: 1 žlica
soda bikarbona: 1/2 vrečke