Priprava
- 1.V skledo presejemo moko in dodamo kvas, ki smo ga prej pripravili z žlico sladkorja in nekaj mlačnega mleka. Dodamo še preostale surovine, pregnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati. Vzhajano testo razvaljamo in iz njega izrežemo okrogle kose. Krofe ocvremo na vročem olju, vanje vbrizgamo marmelado in posujemo z mletim sladkorjem.
Naj si bo pust ali pa zgolj le običajen dan, težko boste našli koga, ki se ne bi razveselil slastnega krofa, ki se kar stopi v ustih. Zakaj se torej naloge ne bi lotili kar sami? Priprava sicer zahteva nekoliko več kuharskega znanja, je pa zato lahko zabavno opravilo, pri katerem prav vsak družinski član dobi svojo nalogo in tako s skupnimi močmi lahko pripravite izvrstno sladico.
Sestavine za 4 osebe
Namenska moka za krofe 1 kg
sladkor: 100 g |
maslo ali margarina: 100 g |
vanilin sladkor: 1 zavitek |
kvas: 50 g |
rumenjaki: 5 |
mleko: 3 dl |
marmelada za nadev |
mleti sladkor za posip |