Iskalnik

Zbirka receptov

Božične smrečice

2 uri enostavno

Priprava

  1. 1.Vse sestavine, razen kakavovih zrn, zmešamo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga 1 uro pustimo počivati v hladilniku.
  1. 2.Nato ga razvaljamo na debelino približno 4 mm in z modelčkom izrežemo želeno obliko smrečice.
  1. 3.V sredino vsakega piškota potisnemo palčko ter ga posujemo s kakavovimi zrni. Pečemo v vnaprej ogreti pečici 10 minut pri 180 °C.

Sestavine za 4 osebe

Pšenična bela moka tip 500 (300 g)
kakav: 50 g
sladkor v prahu: 80 g
maslo: 250 g
rumenjak: 2
limonin sok: 2 jedilni žlici
cimet: 1 kavna žlička
kakavova zrna
palčke za lizike ali lesene palčke za žar, primerne za uporabo v pečici