Iskalnik

Skrbna izbira

S skrbno izbiro najboljših surovin in celostno kontrolo procesa izdelave skrbimo, da na mize prihajajo kakovostne klasične slovenske dobrote ter okusne jedi po meri novih časov.

Verjamemo v povezovanje in dolgoročna partnerstva z našimi dobavitelji, ki jih najprej iščemo v našem okolju. S čim krajšimi nabavnimi verigami, skrbno izbiro in nadzorom surovin, ki jih vgrajujemo v izdelke, zagotavljamo kakovostna in varna živila. Pri izbiri  embalaže smo pozorni na okoljski vidik in izbiramo materiale, ki ob primarni funkciji – ohranjanju neoporečnega živila, njegove kakovosti in varnosti – prispevajo k recikliranju in odgovornemu ravnanju z okoljem. Da bi to zagotovili, imamo vzpostavljane stroge standarde in postopke izbora ter kontrole dobaviteljev, dobavljenih surovin in embalaže. Nenehno tudi sledimo novostim na področju izboljšav surovin in embalaže, ki še zvišujejo varnost in odličnost naših izdelkov. Z raziskovanjem in spremljanjem trendov uravnotežene in zdrave prehrane tudi v nabavi iščemo sestavine, ki Mlinotestu omogočajo inovativnost na tem področju. Črpamo tako iz preteklosti in sestavin, ki so jih uporabljale naše none kot tudi sledimo novostim.

V lokalnem okolju že nekaj let spodbujamo sejanje koruze poltrdinke, ki je osnova za najboljšo Mlinotestovo polento in koruzni zdrob. Z največjimi pridelovalci pšenice v Sloveniji imamo partnerska razmerja, ki nam omogočajo, da lahko – odvisno od letine – s slovensko pšenico pokrijemo že do 30 % vse v Ajdovščini zmlete pšenice.