Iskalnik

Zgodovina

1867 Ustanovitev podjetja Valjčni mlin Wenzel Jochmann Ajdovščina.
1926–1948 V tem času se je zamenjalo nekaj lastnikov mlina, sledila je nacionalizacija, kljub temu pa je mlin še naprej obratoval.
1955 Obnovljenemu mlinu so se začeli pridruževati drugi mlini in pekarne.
1958 Podjetje se preimenuje v Trgovsko in proizvodno podjetje Mlinotest. Začetek proizvodnje testenin v tovarni v Ajdovščini.
1963 Pod okriljem Mlinotesta so se začele združevati pekarne s Primorskega. S tem je Mlinotest svojo ponudbo izdelkov razširil tudi s svežimi pekarskimi izdelki in kruhom.
1966 Začetek proizvodnje polnjenih sušenih testenin – tortelinov.
1968 Dokončan je bil betonski celični silos za žita na sedanji lokaciji na Tovarniški cesti, ki je še danes najvišja stavba v Ajdovščini.
1971 Začetek proizvodnje v novi pekarni v Ajdovščini na sedanji lokaciji Mlinotesta.
1974 Selitev proizvodnje testenin in mlina na sedanjo lokacijo.
1999–2007 Prevzem družb Peks Škofja Loka, Kruh Koper, Žitoproizvod Karlovac in Pecivo Nova Gorica.
1999 Mlinotest pridobi certifikat vodenja kakovosti ISO 9001.
2000 Nakup nove linije za kratke testenine in podvojitev kapacitet proizvodnje sušenih testenin. Istega leta smo začeli serijsko proizvodnjo sendvičev.
2001 Razširitev »Tortelinke«, proizvodnje polnjenih testenin, in vzpostavitev sistema HACCP. Na trg smo dali krompirjeve njoke.
2002 Pomembna dopolnitev proizvodne linije v mlinu, s čimer Mlinotest potrošnikom prvič ponudi predkuhane mlevske izdelke za hitro pripravo: na začetku koruzno polento in pšenični zdrob.
2003 Pridobitev certifikata ekološke predelave za pakiranje ekološke moke, proizvodnjo testenin, kruha in pekovskih izdelkov v Ajdovščini ter rogljičkov v Škofji Loki, pa tudi za proizvodnjo kruha in pekovskih izdelkov v obratu Mlinotest Kruh Koper.
2004 Uvedli smo avtomatizirano proizvodnjo zamrznjenega pekovskega peciva, krofov in pic v Ajdovščini.
2008 Mlinotest začne intenzivno širitev lastne maloprodajne mreže. Danes ta obsega 64 trgovin in trgovsko-gostinskih objektov velikosti Mlinček po vsej Slovenije.
2009 Mlinotest pridobi certifikat IFS International Food Standard.
2010–2011 Ustanovitev hčerinske družbe Mlinotest – S v Rumi (Srbija). Izgradnja tovarne ter zagon proizvodnje svežih navadnih in polnjenih testenin ter njokov.
2015–2017 Investicija v povečanje proizvodnih in logističnih kapacitet za polpečene zamrznjene pekovske izdelke.
2016 Mlinotest začne proizvodnjo izdelkov brez glutena v Novi Gorici. V Ajdovščini odpre nov obrat za izdelavo tort in drugih slaščic.
2018 Nova tovarna za proizvodnjo polnjenih testenin in izdelkov iz krompirjevega testa v Ajdovščini.

S klikom na brošuro prenesite publikacijo Brez moke ne bo kruha in spoznajte našo zgodovino.