Iskalnik

Zbirka receptov

Zelenjavni pastičo

  1. 1.V receptu smo uporabili ostanek testenin z omako. Če ostanka testenin nimamo, najprej skuhajmo testenine.
  1. 2.Na dveh žlicah olja prepražimo čebulo, na kocke narezan jajčevec in papriko ter dodamo razpolovljen paradižnik češnjevec. Nekaj paradižnikov prihranimo za pozneje. Pogumno solimo ter na kratko pokuhamo.
  1. 3.Pripravimo bešamel: v posodi stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in na hitro popražimo. Dodamo mleko in med mešanjem kuhamo, dokler ne dobimo goste in homogene bešamelne omake. Dodamo sol, poper ter muškatni orešček.
  1. 4.Dno pekača premažemo s plastjo bešamela, čez razporedimo ostanek testenin ali sveže kuhane testenine, prekrijemo s plastjo pražene zelenjave. Čez premažemo ostanek bešamelne omake in dodamo mozzarello ter polovičke paradižnikov, ki smo jih prej prihranili. Dodamo nekaj listov sveže bazilike ter pečemo na 180 stopinj do zlato rjave barve. Recept je pripravil: Mala kuhna - https://malakuhna.si/

 

ostanek testenin (lahko tudi z omako, od kosila ali večerje)
2 žlici olja
skodelica narezane čebule
skodelica na kocke narezanega jajčevca
skodelica na kocke narezane paprike
skodelica češnjevega paradižnika
50 g masla
50 g moke
500 ml mleka
sol in poper
muškatni orešček
polovičke češnjevega paradižnika
nekaj mini mozzarel
listi sveže bazilike (po želji)