Priprava
- 1.Višnje odcedimo. Rumenjake z rjavim sladkorjem penasto umešamo, dodamo mandlje, začimbe in čokolado ter dobro premešamo.
- 2.Kruh zdrobimo v drobtine ter prelijemo z vinom in rumom. Iz beljakov in sladkorja stepemo trd sneg.
- 3.Rumenjakovi masi primešamo krušne drobtine, višnje in na koncu še sneg iz beljakov.
- 4.Stresemo v pomaščen pekač in pečemo pri 180 ˚C približno 50 minut.
Sestavine za 4 osebe
Rustikalna črna štruca (250 g)
višnjev kompot: 800 g |
jajca: 10 |
rjavi sladkor: 150 g |
sladkor: 50 g |
mleti lešniki: 100 g |
mandljevi lističi: 100 g |
mleti klinčki, kardamon, cimet |
jedilna čokolada: 400 g |
rum: 4 žlice |
rdeče vino: 4 žlice |