Iskalnik

Zbirka receptov

Višnjeva černivka iz Rustikalne črne štruce

90 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.Višnje odcedimo. Rumenjake z rjavim sladkorjem penasto umešamo, dodamo mandlje, začimbe in čokolado ter dobro premešamo.
  1. 2.Kruh zdrobimo v drobtine ter prelijemo z vinom in rumom. Iz beljakov in sladkorja stepemo trd sneg.
  1. 3.Rumenjakovi masi primešamo krušne drobtine, višnje in na koncu še sneg iz beljakov.
  1. 4.Stresemo v pomaščen pekač in pečemo pri 180 ˚C približno 50 minut.

Sestavine za 4 osebe

Rustikalna črna štruca (250 g)
višnjev kompot: 800 g
jajca: 10
rjavi sladkor: 150 g
sladkor: 50 g
mleti lešniki: 100 g
mandljevi lističi: 100 g
mleti klinčki, kardamon, cimet
jedilna čokolada: 400 g
rum: 4 žlice
rdeče vino: 4 žlice