- 1.Vse sestavine za testo dobro zgnetemo in postavimo v hladilnik za eno uro (lahko tudi čez noč). Nato testo naribamo v pekač velikosti 25 x 35 cm, ga enakomerno razporedimo po celem pekaču in nanj naložimo tanke krhlje olupljenih jabolk (jabolka lahko tudi grobo naribamo). Pečemo v segreti pečici 20 minut pri 180 do 200 °C.
- 2.Medtem za preliv beljake s sladkorjem stepemo v sneg ter primešamo rumenjaka in kislo smetano.
- 3.Pecivo po 20 minutah vzamemo iz pečice, prelijemo s prelivom in pečemo še 20 minut.
Štajerska se ponaša z lepimi sadovnjaki in čudovitimi jabolki, ki jih sladkosnedi Štajerci radi uporabijo za odlične domače sladice.
Recept iz knjižice Slovenske dobrote iz Primorske moke.
Primorska posebna moka (300 g)
Testo: |
---|
100 g sladkorja |
200 g masla |
2 žlički pecilnega praška |
2 rumenjaka |
Nadev: |
---|
2 kg jabolk |
Preliv: |
---|
2 rumenjaka |
60 g sladkorja |
4 beljaki |
2 mala lončka kisle smetane |