Iskalnik

Zbirka receptov

Štajerska jabolčna rezina

  1. 1.Vse sestavine za testo dobro zgnetemo in postavimo v hladilnik za eno uro (lahko tudi čez noč). Nato testo naribamo v pekač velikosti 25 x 35 cm, ga enakomerno razporedimo po celem pekaču in nanj naložimo tanke krhlje olupljenih jabolk (jabolka lahko tudi grobo naribamo). Pečemo v segreti pečici 20 minut pri 180 do 200 °C.
  1. 2.Medtem za preliv beljake s sladkorjem stepemo v sneg ter primešamo rumenjaka in kislo smetano.
  1. 3.Pecivo po 20 minutah vzamemo iz pečice, prelijemo s prelivom in pečemo še 20 minut.

Štajerska se ponaša z lepimi sadovnjaki in čudovitimi jabolki, ki jih sladkosnedi Štajerci radi uporabijo za odlične domače sladice.

Recept iz knjižice Slovenske dobrote iz Primorske moke.

Primorska posebna moka (300 g)
Testo:
100 g sladkorja
200 g masla
2 žlički pecilnega praška
2 rumenjaka
Nadev:
2 kg jabolk
Preliv:
2 rumenjaka
60 g sladkorja
4 beljaki
2 mala lončka kisle smetane