Iskalnik

Zbirka receptov

Špinačni rezanci s kremasto sirno omako

  1. 1.V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo smetano za kuhanje in nato vmešamo gorgonzolo in na zmernem ognju kuhamo približno štiri minute.
  1. 2.Medtem v slanem kropu skuhamo Divita špinačne rezance po navodilih z embalaže. Odcedimo, nekaj škrobne vode, v kateri so se kuhali, pa prihranimo.
  1. 3.V omako dodamo malo škrobne vode ter tako dosežemo svilnato teksturo. Kuhane rezance prestavimo v ponev z omako in nežno premešamo, da se testenine enakomerno ovijejo z omako. Začinimo s sveže mletim črnim poprom po okusu.

Iščete hitro in okusno idejo za obrok? Špinačni rezanci v kremasti sirni omaki so lahko ena izmed rešitev!

Recept je pripravil Matija Cotič.

Divita špinačni rezanci (400 g)
400 g (en paket) Divita špinačnih rezancev
300 ml smetane za kuhanje
300 g gorgonzole (sladke)
sol in sveže mlet poper
sveže nariban parmezan za serviranje
listi bazilike za okras