- 1.V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejemo smetano za kuhanje in nato vmešamo gorgonzolo in na zmernem ognju kuhamo približno štiri minute.
- 2.Medtem v slanem kropu skuhamo Divita špinačne rezance po navodilih z embalaže. Odcedimo, nekaj škrobne vode, v kateri so se kuhali, pa prihranimo.
- 3.V omako dodamo malo škrobne vode ter tako dosežemo svilnato teksturo. Kuhane rezance prestavimo v ponev z omako in nežno premešamo, da se testenine enakomerno ovijejo z omako. Začinimo s sveže mletim črnim poprom po okusu.
Iščete hitro in okusno idejo za obrok? Špinačni rezanci v kremasti sirni omaki so lahko ena izmed rešitev!
Recept je pripravil Matija Cotič.
Divita špinačni rezanci (400 g)
| 400 g (en paket) Divita špinačnih rezancev |
| 300 ml smetane za kuhanje |
| 300 g gorgonzole (sladke) |
| sol in sveže mlet poper |
| sveže nariban parmezan za serviranje |
| listi bazilike za okras |