Iskalnik

Zbirka receptov

Špageti carbonara

  1. 1.Panceto narežemo na kocke, popečemo jo v ponvi z malo olivnega olja in ohladimo.
  1. 2.Jajce in rumenjaki naj bodo sobne temperature, damo jih v manjšo skledo in žvrkljamo. Jajcem dodamo nariban ovčji sir pecorino (malo ga prihranimo za na konec), sveže mlet poper in ohlajeno panceto.
  1. 3.V vrelem slanem kropu skuhamo špagete, ko so kuhani, jih odcedimo in stresemo v ponev, v kateri smo popekli panceto. Prilijemo malo škrobne vode in pokuhamo. Ponev odstavimo z ognja, počakamo kakšno minuto ter testenine prelijemo z zmesjo jajc, sira in pancete ter zelo na hitro premešamo, da se zmes in panceta lepo razporedita.
  1. 4.Serviramo na krožnike, potresemo z malo popra in ovčjega sira.

 

 

Sestavine za 4 osebe

Špageti
400 g špagetov
150 g pancete
120 g trdega ovčjega sira pecorino romano
1 jajce
3 rumenjaki
1 kavna žlička popra
sol, olivno olje