Iskalnik

Zbirka receptov

Skutni pirini njoki

  1. 1.Razžvrkljamo jajce, mu dodamo skuto in sol ter z vilico premešamo.
  1. 2.Dodamo moko in premešamo.
  1. 3.Zmes stresemo na pomokano delovno površino in rahlo pregnetemo, da se vse sestavine povežejo v testo.
  1. 4.Testo razdelimo na dva dela.
  1. 5.Posamezen del povaljamo v 2 cm debel valj.
  1. 6.Valj narežemo na centimeter široke njoke.
  1. 7.Njoke kuhamo v slani vreli vodi 2-3 min oziroma dokler ne priplavajo na površje.

Vsaka družina jih obožuje – še posej, če so domači in narejeni iz pirine moke in skute ?

Avtorica recepta: Ana Kristanc Žontar

Pirina moka
120 - 130g Mlinotest pirine moke
1 jajce
150 g skute
⅓ čajne žličke soli