Iskalnik

Zbirka receptov

Rezanci z jagnječjim ragujem

35 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Meso operemo, posušimo in zrežemo na večje kocke ter pri tem odstranimo vse kosti. Rožmarin operemo, osušimo in s stebel potrgamo iglice. Česen in rožmarin drobno sesekljamo.
  1. 2.Na razgretem olju z vseh strani popečemo koščke mesa. Potem maščobo odcedimo, dodamo maslo, česen in rožmarin. Paradižnikovo mezgo zmešamo z juho in zalijemo jed. Meso solimo in popramo. Pokrito kuhamo 30 minut.
  1. 3.V slani vreli vodi skuhamo rezance. Potem jih temeljito odcedimo in stresemo v ogreto skledo, v kateri jih skupaj z ragujem postavimo na mizo. K tej jedi se odlično prilega grška solata.

Nasvet

Namesto z juho lahko meso zalijemo s črno kavo in s tem dobimo temnejšo in izdatnejšo omako.

Sestavine za 4 osebe

Valjani široki rezanci (400 g)
jagnječe pleče: 750 g
česen: 2 stroka
rožmarin: 1 vejica
olje: 3 žlice
maslo: 1 žlica
paradižnikova mezga: 1 žlica
mesna juha: 1 dl
sol
sveže mleti poper