Priprava
- 1.Meso operemo, posušimo in zrežemo na večje kocke ter pri tem odstranimo vse kosti. Rožmarin operemo, osušimo in s stebel potrgamo iglice. Česen in rožmarin drobno sesekljamo.
- 2.Na razgretem olju z vseh strani popečemo koščke mesa. Potem maščobo odcedimo, dodamo maslo, česen in rožmarin. Paradižnikovo mezgo zmešamo z juho in zalijemo jed. Meso solimo in popramo. Pokrito kuhamo 30 minut.
- 3.V slani vreli vodi skuhamo rezance. Potem jih temeljito odcedimo in stresemo v ogreto skledo, v kateri jih skupaj z ragujem postavimo na mizo. K tej jedi se odlično prilega grška solata.
Nasvet
Namesto z juho lahko meso zalijemo s črno kavo in s tem dobimo temnejšo in izdatnejšo omako.
Sestavine za 4 osebe
Valjani široki rezanci (400 g)
jagnječe pleče: 750 g |
česen: 2 stroka |
rožmarin: 1 vejica |
olje: 3 žlice |
maslo: 1 žlica |
paradižnikova mezga: 1 žlica |
mesna juha: 1 dl |
sol |
sveže mleti poper |