Iskalnik

Zbirka receptov

Rezanci s kremno omako

15 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.Por narežemo na tanke kolobarčke in ga pražimo na maslu, da se zmehča.
  1. 2.Dodamo osliča narezanega na koščke in ko zarumeni prilijemo deciliter vode in povremo, da se omaka zgosti.
  1. 3.Dodamo baziliko, sol, poper in topljeni sir. Premešamo in omaka je končana.
  1. 4.Kuhanim rezancem dodamo košček masla, jih razdelimo in šele na krožniku prelijemo z omako. Po želji dodamo parmezan.

Nasvet

Namesto osliča lahko uporabimo tudi konzervo tunine.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni ozki rezanci (400 g)
maslo: 50 g
por: 2 stebla
topljeni sir: od 2 do 3 kose
oslič: 120 g
parmezan: 2 žlici
sol
poper
bazilika