Iskalnik

Zbirka receptov

Rafaelo kolački

  1. 1.Ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg, ki mu dodamo ščepec soli.
  1. 2.Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem in vaniljevo pasto.
  1. 3.V posodi zmešamo moko, kokosovo moko in pecilni prašek.
  1. 4.V dodatni posodi zmešamo mleko in olje.
  1. 5.V rumenjakovo zmes postopoma vmešamo suhe sestavine (točka 3) in mokre sestavine (točka 4).
  1. 6.Na koncu z metlico rahlo vmešamo še beljake.
  1. 7.Modelčke za muffine napolnimo z žlico mase, dodamo žlico kokosovega namaza, ki ga “pokrijemo” z dodatno žlico mase.
  1. 8.Pečemo 17 min na 175 stopinj.
  1. 9.Ohlajene kolačke okrasimo s stepeno sladko smetano in Raffaello kroglico.

Presenetite družino s slastnimi Rafaelo kolački, ki bodo navdušili vsakega sladkousca.

Avtorica recepta je Ana Žontar Kristanc.

Primorska posebna moka
2 jajci
Sol
80 g sladkorja
170 g Primorske posebne moke
30 g fine kokosove moke
½ vrečke pecilnega praška
1 čajna žlička vanilijeve paste / arome ali vrečka vanilinega sladkorja
170 ml polnomastnega mleka
80 ml rastlinskega olja
Kokosov namaz
300 ml sladke smetane za stepanje
Raffaello kroglice