Iskalnik

Zbirka receptov

Quiche z dimljenim lososom in proseno kašo

  1. 1.400 g moke in 200 g masla damo v večjo skledo. Moko in maslo dobro premešamo, nato dodamo žlico soli, 2 rumenjaka, 3-4 žlice vode ter vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dobro ohladi.
  1. 2.Ohlajeno testo postavimo na rahlo pomokan pult in razvaljamo na debelino približno 2-3 mm. Razvaljano testo nato postavimo v pekač za pite (priporočamo velikost 27 cm). Testo nežno pritisnemo ob rob, da dobimo enakomerno obliko. Spodnji del testa z vilicami rahlo naluknjamo. Na testo postavimo alu folijo in do vrha obtežimo s surovim rižem.
  1. 3.Testo pečemo 15-20 minut pri 180 ºC. Ko je pečeno, odstranimo folijo z rižem, odrežemo odvečno testo ter pečemo nadaljnjih 15-20 minut.
  1. 4.40 g prosene kaše skuhamo po navodilih ter pustimo, da se ohladi. Medtem na oljčnem olju prepražimo manjšo drobno narezano čebulo. Ko ta postekleni, dodamo žlico nasekljanega česna, da zadiši, ter odstavimo.
  1. 5.V srednje veliko posodo dodamo 100 ml mleka, žlico soli, žličko suhega kopra, 2 jajci, 50 g ricotte, popečeno čebulo s česnom, kuhano proseno kašo in 2 žlici kaper.
  1. 6.Na testo natrgamo 100 g dimljenega lososa, prelijemo z maso in pečemo v predogreti pečici na 180 ºC tako dolgo, da se masa strdi.
  1. 7.Nasveti: Odvisno od debeline testa in velikosti pekača, ki ga imamo doma, lahko iz navedenih količin pripravimo eno večjo ali dve manjši piti. Riž služi temu, da se testo med peko ne skrči. Namesto riža lahko uporabimo tudi katerokoli drugo surovo žito, stročnice ali uteži za peko. Recept je pripravil: Mala kuhna - https://malakuhna.si/

Prosena kaša
Testo
400 g Zlate moke Mlinotest
200 g masla
2 rumenjaka
žlica soli
3-4 žlice vode
Polnilo
40 g prosene kaše Naše none Mlinotest
1 žlica oljčnega olja
manjša glava čebule
100 ml mleka
strok česna
žlica soli
50 g ricotte
2 žlici kaper
2 jajci
100 g dimljenega lososa