Priprava
- 1.Bučo operemo, razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na manjše kose. Čebulo olupimo in jo narežemo, prav tako olupljen ingver narežemo na rezine
- 2.Vse skupaj damo na pekač, dodamo žlico masla, damo v pečico na 180 stopinj za približno pol ure.
- 3.Prepražimo bučna semena, jih grobo sesekljamo in zmešamo skupaj z bučnim oljem.
- 4.Ko je buča pečena, jo zmiksamo z mešalnikom, dodamo jušno osnovo, solimo, popramo in dodamo žlico masla. Ko je omaka gladka, jo damo v večjo ponev.
- 5.Pirine njoke skuhamo v slanem kropu, jih precedimo in zmešamo skupaj z omako.
- 6.Serviramo na krožnike, dodamo skuto in posujemo z bučnimi semeni in prelijemo z bučnim oljem.
Sestavine za 4 osebe:
500 g Mlinotest Divita pirinih njokov
1 manjša hokaido ali maslena buča (cca. 500 g) |
1 čebula |
10 g svežega ingverja |
2 žlici masla |
50 g praženih bučnih semen |
3 žlice bučnega olja |
60 g skute |
300-400 ml jušne osnove |