Iskalnik

Zbirka receptov

Pirini njoki za noč čarovnic

90 srednja zahtevnost

Priprava

  1. 1.Bučo operemo, razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na manjše kose. Čebulo olupimo in jo narežemo, prav tako olupljen ingver narežemo na rezine
  1. 2.Vse skupaj damo na pekač, dodamo žlico masla, damo v pečico na 180 stopinj za približno pol ure.
  1. 3.Prepražimo bučna semena, jih grobo sesekljamo in zmešamo skupaj z bučnim oljem.
  1. 4.Ko je buča pečena, jo zmiksamo z mešalnikom, dodamo jušno osnovo, solimo, popramo in dodamo žlico masla. Ko je omaka gladka, jo damo v večjo ponev.
  1. 5.Pirine njoke skuhamo v slanem kropu, jih precedimo in zmešamo skupaj z omako.
  1. 6.Serviramo na krožnike, dodamo skuto in posujemo z bučnimi semeni in prelijemo z bučnim oljem.

Sestavine za 4 osebe:

500 g Mlinotest Divita pirinih njokov
1 manjša hokaido ali maslena buča (cca. 500 g)
1 čebula
10 g svežega ingverja
2 žlici masla
50 g praženih bučnih semen
3 žlice bučnega olja
60 g skute
300-400 ml jušne osnove