Priprava
- 1.Njoke skuhamo v vreli slani vodi po navodilu na embalaži.
- 2.V vročo ponev vlijemo olje, nanj stresemo grobo sesekljano baziliko ter česen in na hitro podušimo.
- 3.Dodamo odcejene njoke in potresemo s parmezanom. Na hitro promešamo in serviramo.
Za današnje kosilo vam priporočamo odlično primorsko jed z njoki. Še posebej jo bodo cenili jedci, ki so zahtevni pri sestavinah. Zato jim bomo postregli s pirinimi njoki. Pira doda njokom bogat, rahlo oreškast okus, balzamični pesto pa jed dvigne na popolnoma novo raven, s katero boste navdušili še tiste najbolj zahtevne ljubitelje njokov. Parmezan bo jedi dodal piko na i. Pa dober tek.
Sestavine za 4 osebe
Pirini njoki (500 g)
oljčno olje: 2 žličke |
riban parmezan: 100 g |
sveža bazilika: 6 listov |
strok sesekljanega česna |
sol, beli poper |