Iskalnik

Zbirka receptov

Pirini njoki z balzamičnim pestom

15 minut Enostavno

Priprava

  1. 1.Njoke skuhamo v vreli slani vodi po navodilu na embalaži.
  1. 2.V vročo ponev vlijemo olje, nanj stresemo grobo sesekljano baziliko ter česen in na hitro podušimo.
  1. 3.Dodamo odcejene njoke in potresemo s parmezanom. Na hitro promešamo in serviramo.

Za današnje kosilo vam priporočamo odlično primorsko jed z njoki. Še posebej jo bodo cenili jedci, ki so zahtevni pri sestavinah. Zato jim bomo postregli s pirinimi njoki. Pira doda njokom bogat, rahlo oreškast okus, balzamični pesto pa jed dvigne na popolnoma novo raven, s katero boste navdušili še tiste najbolj zahtevne ljubitelje njokov. Parmezan bo jedi dodal piko na i. Pa dober tek.

Sestavine za 4 osebe

Pirini njoki (500 g)
oljčno olje: 2 žličke
riban parmezan: 100 g
sveža bazilika: 6 listov
strok sesekljanega česna
sol, beli poper