Iskalnik

Zbirka receptov

Pirina pinca z lešniki

4 do 5 ur Srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Kvas razdelimo na tri dele. Prvi del kvasa raztopimo z mlekom in žlico sladkorja ter damo vzhajati. Ko nekoliko vzhaja dodamo drugi del kvasa in ponovno vzhajanemu delu še tretji del kvasa in jajce ter ponovno pustimo vzhajati.
  1. 2.Vzhajani kvasec vlijemo v skledo z moko, dodamo ostale sestavine in zamesimo v gladko testo, ki ga dobro gnetemo pol ure.
  1. 3.Iz testa oblikujemo hlebec lahko tudi dva, da položimo na z maslom namazan peki papir, pokrijemo in pustimo vzhajati 3 do 4 ure.
  1. 4.V ogreto pečico na 160 ˚C damo pekač s pinco in jo pečemo 30 do 40 minut. Še vročo pinco namažemo s sladko vodo, da dobi lep lesk.

Sestavine za 4 osebe

Pirina moka (450 g)
mleti lešniki. 75 g
kvas: 40 g
jajce: 1
sladkor: 50 g
med: 50 g
maslo: 70 g
rumenjaki: 5
limonina lupina
pomarančna lupina
lešnikovo olje (lahko tudi orehovo): 50 g
mleko: 1 dl
rum