Priprava
- 1.Na maščobi zlatorumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na tanke rezine narezana piščančja bedra, sesekljan česen in peteršilj.
- 2.Solimo, popramo in ohladimo. Mlačnemu mesu dodamo sladko smetano in razžvrkljana jajca. Primešamo na drobno narezani ali zdrobljeni lepinji, dobro premešamo in stresemo v pomaščen pekač.
- 3.Pečemo približno 25 minut pri 190 ˚C. Razrežemo in ponudimo s solato.
Nasvet
Pečenjaku lahko dodamo prepraženo ali kuhano začinjeno zelenjavo.
Sestavine za 4 osebe
Lepinja (2 kos)
piščančje stegno (brez kosti): 300 g |
čebula: 100 g |
olje: 0,5 dl |
majaron |
sesekljan peteršilj |
česen |
jajca: 4 |
mleko ali sladka smetana: 1/4 l |
sol |
poper |
maščoba za model |