Iskalnik

Zbirka receptov

Perutninski pečenjak iz lepinje

50 minut srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Na maščobi zlatorumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na tanke rezine narezana piščančja bedra, sesekljan česen in peteršilj.
  1. 2.Solimo, popramo in ohladimo. Mlačnemu mesu dodamo sladko smetano in razžvrkljana jajca. Primešamo na drobno narezani ali zdrobljeni lepinji, dobro premešamo in stresemo v pomaščen pekač.
  1. 3.Pečemo približno 25 minut pri 190 ˚C. Razrežemo in ponudimo s solato.

Nasvet

Pečenjaku lahko dodamo prepraženo ali kuhano začinjeno zelenjavo.

Sestavine za 4 osebe

Lepinja (2 kos)
piščančje stegno (brez kosti): 300 g
čebula: 100 g
olje: 0,5 dl
majaron
sesekljan peteršilj
česen
jajca: 4
mleko ali sladka smetana: 1/4 l
sol
poper
maščoba za model