Priprava
- 1.Na olju in maslu popražite stroka česna, nato ju odstranite.
- 2.Dodajte očiščene in oprane gobe, zrezane na koščke. Solite in poprajte. Na močnem ognju pražite 10 minut.
- 3.Ob koncu kuhanja dodajte sesekljan peteršilj.
- 4.V manjši posodi posebej s šibo zmešajte paradižnikovo kašo in sir. Dodajte nariban parmezan in razredčite z mlekom. Solite in poprajte.
- 5.Skuhajte rezance al dente, odcedite in stresite v kozico h gobam. Prelijte s paradižnikom, premešajte in servirajte s parmezanom.
Nasvet
Namesto svežih gob lahko uporabite tudi sušene, tako da jih prej namočite v mlačni vodi.
Sestavine za 4 osebe
Jajčni ozki rezanci (400 g)
sveže gobe: 500 g |
paradižnikova kaša: 2 žlici |
mlad mehki sir: 60 g |
parmezan |
peteršilj |
česen: 2 stroka |
mleko: 2 žlici |
oljčno olje: 1 žlica |
maslo: 10 g |
sol, poper |