Iskalnik

Zbirka receptov

Ozki rezanci z gobami

30 minut srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Na olju in maslu popražite stroka česna, nato ju odstranite.
  1. 2.Dodajte očiščene in oprane gobe, zrezane na koščke. Solite in poprajte. Na močnem ognju pražite 10 minut.
  1. 3.Ob koncu kuhanja dodajte sesekljan peteršilj.
  1. 4.V manjši posodi posebej s šibo zmešajte paradižnikovo kašo in sir. Dodajte nariban parmezan in razredčite z mlekom. Solite in poprajte.
  1. 5.Skuhajte rezance al dente, odcedite in stresite v kozico h gobam. Prelijte s paradižnikom, premešajte in servirajte s parmezanom.

Nasvet

Namesto svežih gob lahko uporabite tudi sušene, tako da jih prej namočite v mlačni vodi.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni ozki rezanci (400 g)
sveže gobe: 500 g
paradižnikova kaša: 2 žlici
mlad mehki sir: 60 g
parmezan
peteršilj
česen: 2 stroka
mleko: 2 žlici
oljčno olje: 1 žlica
maslo: 10 g
sol, poper