Iskalnik

Zbirka receptov

Ozki rezanci s kalamari

20 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Papriko očistimo in narežemo na večje kose. Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Oboje na olju prepražimo. Zalijemo z vinom in pokuhamo.
  1. 2.Nato prilijemo juho in pokuhamo do polovice. Nazadnje dodamo smetano in omako ter pri nizki temperaturi kuhamo od 7 do 8 minut.
  1. 3.Rezance skuhamo v slani vodi in odcedimo. Medtem kalamare pečemo na vročem olju od 2 do 3 minute, solimo in popramo.
  1. 4.Mlado čebulo in baziliko očistimo ter narežemo oziroma grobo sesekljamo.
  1. 5.Rezance prelijemo z vročo omako, dodamo mlado čebulo in zmešamo. Na rezance naložimo kalamare in posujemo s sesekljano baziliko.

Kalamari z rezanci? Zakaj pa ne. Morda niste vedeli, a kombinacija pečenih kalamarov, ter ravno prav kuhanih Mlinotestovih ozkih jajčnih rezancev, se z dodatkom okusne omake zlije v zelo okusen in hkrati lahek obrok, ki bo poskbel, da vas bodo gostje brez dvoma povprašali po recepturi, a jo brez slabe vesti lahko zadržite tudi kot svojo skrivnost.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni ozki rezanci (400 g)
majhni kalamari 400 g
paprika 500 g
čebula 150 g
olje 4 žlice
suho belo vino 1,25 dl
juha 2,5 dl
sladka smetana 4 dl
sol
poper
šopek mlade čebule
sveža bazilika