Priprava
- 1.Na olju popražimo česen, sardelne fileje, paradižnike in sesekljane gobe.
- 2.Začinimo s soljo, poprom, origanom in na koncu dodamo worcestrsko omako.
- 3.Kuhamo 20 minut in nato v vrelo omako dodamo dobri dve pesti sesekljanega peteršilja in bazilike.
- 4.Z omako prelijemo njoke.
Gobova omaka, v kateri se najbolje obnesejo krompirjevi njoki, je vedno odlična izbira, saj bo navdušila tako občasne ljubitelje gobovih jedi kot zaprisežene poznavalce. Zaradi hitrosti in preprostosti priprave je recept kot naročen tudi za manj vešče kuharje, ki bi tudi sami želeli enkrat presenetiti ali navdušiti s svojo kuhinjsko mojstrovino.
Sestavine za 4 osebe
Njoki (500 g)
olje: 12 žlic |
česen: 2 do 3 stroke |
sardelni file: 2 do 3 kose |
olupljeni paradižniki: 300 g |
sesekljane sveže gobe: 300 g |
sol, poper, origano |
worcestrska omaka: 6 žlic |
peteršilj, bazilika |