Iskalnik

Zbirka receptov

Krompirjevi njoki z gobovo omako

30 min zelo enostavno

Priprava

  1. 1.Na olju popražimo česen, sardelne fileje, paradižnike in sesekljane gobe.
  1. 2.Začinimo s soljo, poprom, origanom in na koncu dodamo worcestrsko omako.
  1. 3.Kuhamo 20 minut in nato v vrelo omako dodamo dobri dve pesti sesekljanega peteršilja in bazilike.
  1. 4.Z omako prelijemo njoke.

Gobova omaka, v kateri se najbolje obnesejo rebrasti krompirjevi njoki je vedno odlična izbira, saj bo navdušila tako občasne ljubitelje gobovih jedi, kot zaprisežene poznavalce. Zaradi hitrosti in preprostosti priprave, pa je recept kot naročen tudi za manj vešče kuharje, ki bi tudi sami želeli enkrat presenetiti ali navdušiti s svojo kuhinjsko mojstrovino.

Sestavine za 4 osebe

Krompirjevi rebrasti njoki (500 g)
olje: 12 žlic
česen: 2 do 3 stroke
sardelni file: 2 do 3 kose
olupljeni paradižniki: 300 g
sesekljane sveže gobe: 300 g
sol, poper, origano
worcestrska omaka: 6 žlic
peteršilj, bazilika