- 1.V skledo damo piščančje meso in strt strok česna. Meso začinimo s papriko v prahu, poprom, soljo in majaronom. Začimbe vtremo v meso. Meso nato damo v posodo, dodamo malo olivnega olja in jušno osnovo (v kolikor jušne osnove nimamo, lahko dodamo tudi vodo). Pokrijemo in dušimo cca. 20-30 minut, odvisno od velikosti piščančjih beder oziroma kračk.
- 2.V drugi posodi prepražimo na drobno narezano čebulo, ko je dobro prepražena, dodamo češnjeve paradižnike, prerezane na polovičke, in malo sladkorja. Ko je vse skupaj dobro prepraženo, dodamo še pasiran paradižnik in kuhamo še cca. 5minut.
- 3.Ko je piščančje meso gotovo, ga damo v skledo. Ostanek omake, v kateri se je kuhal piščanec, precedimo v paradižnikovo osnovo in naprej kuhamo, dokler se omaka ne zreducira. Začinimo jo s soljo, poprom in kisom. Medtem, ko se omaka kuha, z vilicami natrgamo piščančje meso, ki ga skupaj s kuhano koruzo dodamo v omako.
- 4.Medtem skuhamo še sirove kapelete. Ko so kuhani, jih odcedimo in damo v omako ter serviramo. Po želji dodamo še parmezan. Pa dober tek!
Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.
Sestavine za 4 osebe
Kapeleti s piščančjim mesom in sirom (300 g)
500 g piščančjih beder ali kračk |
500 g sirovih kapeletov |
1 čebula |
1 strok česna |
100-150 g česnjevih paradižnikov |
200 g pasiranega paradižnika |
150 g kuhane koruze |
200 ml jušne osnove |
1 žlica paprike v prahu |
sol, poper |
olivno olje |
1 žlica kisa |
1/2 žlička sladkorja |
majaron |
parmezan |