Iskalnik

Zbirka receptov

Kapeleti s pršutom v svežini kvasa

25 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Kapelete skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Na oljčnem olju prepražimo por toliko, da se zmehča.
  1. 2.Takoj zatem dodamo na rezance narezane bučko in pršut ter sesekljan česen. Zalijemo z vinom. Ko vino povre, dodamo rožmarin.
  1. 3.Po 2 minutah kuhanja dodamo še pasiran paradižnik in sesekljano baziliko ter zavremo. Po okusu solimo, popramo in omako odstavimo.
  1. 4.Kapelete prelijemo z omako, posujemo z naribanim sirom in sesekljanim peteršiljem.

Sestavine za 4 osebe

Kapeleti s pršutom (500 g)
oljčno olje
por: malo
pršut: 170 g
bučka: 1
česen: 2 stroka
merlot ali refošk: 1dl
pasiran paradižnik: 0,3 l
sol
poper
rožmarin
bazilika
bazilika: svež list
mehak sir : 10 dag
sesekljan peteršilj