Priprava
- 1.Kapelete skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Na oljčnem olju prepražimo por toliko, da se zmehča.
- 2.Takoj zatem dodamo na rezance narezane bučko in pršut ter sesekljan česen. Zalijemo z vinom. Ko vino povre, dodamo rožmarin.
- 3.Po 2 minutah kuhanja dodamo še pasiran paradižnik in sesekljano baziliko ter zavremo. Po okusu solimo, popramo in omako odstavimo.
- 4.Kapelete prelijemo z omako, posujemo z naribanim sirom in sesekljanim peteršiljem.
Sestavine za 4 osebe
Kapeleti s pršutom (500 g)
oljčno olje |
por: malo |
pršut: 170 g |
bučka: 1 |
česen: 2 stroka |
merlot ali refošk: 1dl |
pasiran paradižnik: 0,3 l |
sol |
poper |
rožmarin |
bazilika |
bazilika: svež list |
mehak sir : 10 dag |
sesekljan peteršilj |