Priprava
- 1.Kapelete skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Na oljčnem olju prepražimo por toliko, da se zmehča.
- 2.Takoj zatem dodamo na rezance narezane bučko in pršut ter sesekljan česen. Zalijemo z vinom. Ko vino povre, dodamo rožmarin.
- 3.Po 2 minutah kuhanja dodamo še pasiran paradižnik in sesekljano baziliko ter zavremo. Po okusu solimo, popramo in omako odstavimo.
- 4.Kapelete prelijemo z omako, posujemo z naribanim sirom in sesekljanim peteršiljem.
Sestavine za 4 osebe
Kapeleti s pršutom (500 g)
| oljčno olje |
| por: malo |
| pršut: 170 g |
| bučka: 1 |
| česen: 2 stroka |
| merlot ali refošk: 1dl |
| pasiran paradižnik: 0,3 l |
| sol |
| poper |
| rožmarin |
| bazilika |
| bazilika: svež list |
| mehak sir : 10 dag |
| sesekljan peteršilj |