Iskalnik

Zbirka receptov

Fettuccine z brokolijevim pestom in gamberi

  1. 1.Brokoli nacvetkamo in blanširamo v slanem vrelem kropu približno 3 minute. Brokoli ohladimo in ga skupaj z mandlji, parmezanom, česnom in 1 dcl olivnega olja zmiksamo. Po potrebi dodamo več olja. Začinimo s soljo ter poprom in brokolijev pesto je pripravljen! Lahko ga tudi shranimo za poznejšo uporabo.
  1. 2.Jajčne fettuccine skuhamo, medtem pa na vroči ponvi z malo olivnega olja popražimo repke, dodamo kuhane testenine in dodamo brokolijev pesto ter premešamo, da se vse skupaj lepo poveže.
  1. 3.Serviramo.

 

 

Sestavine za 4 osebe

Fettuccine
400 g jajčnih fettuccin
200 g repkov gamberov
1 brokoli
50 g mandljev
50 g parmezana
1 strok česna
1-2 dcl olivnega olja
sol, poper