Iskalnik

Zbirka receptov

Ajdovi njoki z rabarbarino marmelado z malinami in bezgovo smetano

  1. 1.Smetano segrejemo do 60 °C in dodamo bezeg ter pokrijemo. Pustimo da se infuzira. Ko se smetana ohladi jo precedimo in damo v hladilnik.
  1. 2.V posodo damo sladkor in naredimo karamel, dodamo olupljeno in na manjše koščke narezano rabarbaro in pokuhamo da spusti sok. Dodamo 200 g malin in kuhamo da se zgosti.
  1. 3.Ohlajeno sladko smetano stepemo.
  1. 4.Njoke skuhamo in jih serviramo. Dodamo rabarbarino marmelado ostale maline in na vrh stepeno smetano ter posujemo z bezgovimi cvetovi.

Sestavine za 4 osebe

Mlinotest Divita ajdovi njoki (500 g)
3 stebla rabarbare
250 g svežih malin ali malinovega pireja
2 žlici sladkorja
250 ml sladke smetane
4 bezgovi cvetovi