Iskalnik

Sporočila za javnost

Pašta Fešta: najbolj strastni paštachefi vas 20. maja čakajo v Ajdovščini

Na Lavričev trg v Ajdovščini se 20. maja vrača največji slovenski festival testenin, ki poleg sproščene primorske atmosfere in pristne zabave obljublja vrhunske kulinarične užitke za vse ljubitelje testeninskih jedi.

Po otvoritvi Mlinotestove prenovljene tovarne testenin v minulih dneh se na ajdovskem v organizaciji Mlinotesta in Društva ljubiteljev pašte obeta še en dogodek, posvečen testeninam – vrača se Pašta Fešta! Obiskovalci bodo na festivalu lahko ajdovsko pašto izpod rok najboljših kuharskih šefov okušali v preko 20 različnih jedeh, glasovali za Naj pašto 2023 ter navijali za najboljšo osnovnošolsko ekipo v tekmovanju Mlinochef.

Letošnji festival bo potekal v znamenju nove vizualne podobe embalaže sušenih testenin ter slogana »Strastni do pašte«, ki v svoji preprostosti in čustvenem naboju združuje tako vrednote podjetja kot poslanstvo Pašta Fešte: preko znanja o pripravi kvalitetnih testenin širiti strast do te tako preproste a izjemno okusne jedi.

Svetovni podprvak v kuhanju testenin, chef Matjaž Cotič; Matija Cotič, član slovenske mladinske kuharske reprezentance; vrhunska mojstrica Julijana Krapež; zmagovalka Masterchefa, Sara Rutar, kuharji iz Bistro Štorija, kuharski chef Denis Ibrišimović iz Podfarovža in številni drugi najpomembnejši vipavski gostinci – to so le nekatera velika imena, ki bodo od 11. ure dalje na ajdovskem trgu svoje inovativne recepte pripravljala kar pred očmi obiskovalcev. Slednji bodo lahko, kot že tradicionalno, glasovali za najljubšo jed ter tako izbrali Naj pašto 2023.

Resnična posebnost pa bo letos finalno tekmovanje osnovnošolskih ekip za naziv Mlinochef, ki se bo odvijalo na odru Pašta Fešte. V predtekmovanjih, ki so potekala v aprilu in maju, so organizatorji na podlagi ocen strokovne komisije izbrali dva finalista: ekipa Briški duo iz OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in ekipa Šturski gurmanki iz OŠ Šturje Ajdovščina. Tretjo ekipo, ki se uvrsti v finale, pa je izbralo občinstvo na družabnih omrežjih: ekipa Činčile iz OŠ Kanal ob Soči. Preko tekmovanja Mlinochef želijo organizatorji med mladimi graditi zavest o kvalitetni pripravi hrane in preko zdrave tekmovalnosti spodbujati kulinarično ustvarjalnost.

Vsekakor pa Pašta Fešta obljublja tudi obilico zabave! Dogajanje na festivalu bo na izviren in hudomušen način povezoval Iztok Gustinčič, za dobro glasbo v ritmu rock and rolla na harmoniko pa bo poskrbela skupina Ne joči pevec, ki na noge spravi čisto vse generacije. Tudi za najmlajše bo poskrbljeno!

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si.