Iskalnik

Sporočila za javnost

Finale tekmovanja Mlinochef bo potekal na Pašta Fešti v Ajdovščini

 

Ajdovščina bo 28. maja dobila svoja mala kuharska mojstra: na Lavričevem trgu se bosta za naziv Mlinochef v živo pomerili najboljši osnovnošolski ekipi

Strokovna komisija in tekmovalni ekipi na OŠ Draga Bajca Vipava
Strokovna komisija in tekmovalni ekipi na OŠ Draga Bajca Vipava

 

V Ajdovščino se konec maja vrača Pašta Fešta – največji slovenski festival testenin, ki poleg številnih stojnic z gurmanskimi dobrotami letos prinaša tudi obilo novosti. Med njimi velja posebej izpostaviti tekmovanje Mlinochef, ki na kulinarični oder postavlja mlade kuharske mojstre med 5. in 9. razredom.

Mlinochef smo v Mlinotestu zasnovali z vizijo vzpodbujanja kakovostnega prehranjevanja mladih. V Mlinotestu se namreč zavedamo svoje odgovornosti do družbe, predvsem do najmlajših generacij, ki svojo kulturo kuhanja oblikujejo skozi vzore in okolje, ki jih obdaja.

Z Mlinochefom želimo graditi kulturo prehranjevanja med namlašjimi. Preko zdrave tekmovalnosti otroci osvajajo znanje o kakovosti testenin ter o njihovi pripravi, hkrati pa se učijo o pomenu uravnotežene prehrane. Tekmovanje spodbuja njihovo kulinarično ustvarjalnost, obenem pa spoznavajo in uporabljajo lokalne izdelke in surovine.

Tekmovanje Mlinochef je sestavljeno iz dveh delov: iz predtekmovanja, ki je potekalo v obdobju pred festivalom na osnovnih šolah, ki so pristopile k iniciativi; ter iz finalnega tekmovanja, ki bo prav na Pašta Fešti.

V prvem delu predtekmovanja, ki se je odvijalo od 11. aprila do 3. maja, je strokovna komisija v sestavi priznanih kuharskih chefov Julijane Krapež in Denisa Ibrišimovića ter strokovnega sodelavca iz našega podjetja obiskala štiri osnovne šole in ocenila skupno dvanajst ekip. V drugem delu predtekmovanja, ki poteka od 9. do 16. maja, pa se za prijavljene ekipe odvija glasovanje na naši na Facebook strani. Najboljši ekipi, ki bosta s strani strokovne komisije in javnega glasovanja dobili največ glasov, se bosta v finalnem tekmovanju v živo pomerili na Pašta Fešti.

Ekipa Ravioli iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina
Ekipa Ravioli iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Zmagovalna ekipa si bo poleg prestižnega naziva prislužila tudi izjemno nagrado: individualno kuharsko delavnico pri chefu Denisu Ibrišimoviću v gostilni Podfarovž.

Prva edicija tekmovanja vključuje osnovne šole iz lokalnega okolja, vendar je zanimanje za tekmovanje že preseglo pričakovanja organizatorjev. Projekt je bil sprejet izjemno pozitivno, zato z upanjem in ambicijo zrejo v prihodnost. Daljnosežna vizija je, da bi se Mlinochef v prihajajočih letih razvil na nacionalno raven in ozaveščal mlade o kakovostni prehrani širom Slovenije.

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si.