Iskalnik

Moka iz drugih žit

Naš mlin melje tudi moke iz drugih žit: pire, koruze, ajde in rži. Moke različnih žit so vsestransko uporabne, končni izdelki, narejeni iz teh mok ali njihove kombinacije, pa odličnega okusa.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.

VSESTRANSKA PIRINA MOKA
500 g

Pira - okusna alternativa.
Vsestranska pirina moka je namenjena vsem, ki želite imeti zvestega pomočnika v kuhinji, s pomočjo katerega uspe prava vsaka pečena dobrota. Narejena je iz jedra pirinih zrn, brez otrobov, in je zato po uporabnosti primerna zamenjava za belo pšenično moko in za vse vrste domače peke: palačinke, mafine, biskvit in torte, zavitke, rogljičke in druge kvašene dobrote, pa tudi za pizzo, kruh in celo potico.Iz te odlične moke bodo vaše mojstrovine božansko rahle in bodo vedno uspele, pira pa jim bo podarila še zaokrožen, bogat okus.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1484 kJ / 350 kcal
Maščobe1,6 g
- od tega nasičene maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati69 g
- od tega sladkorji1,2 g
Prehranske vlaknine2,2 g
Beljakovine16 g
Sol<0,01 g

PIRINA POLNOZRNATA MOKA
1 kg

Pira - okusna alternativa.
Pirina polnozrnata moka vsebuje sestavine celotnega pirinega zrna, zato vsebuje več vlaknin, mineralov in več beljakovin kot običajne vrste pšeničnih mok. Iz nje lahko pripravimo zdrav pirin kruh, pekovsko pecivo in kekse.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1510 kJ /361 kcal
Maščobe1,8 g
- od tega nasičene maščobe0,3 g
Ogljikovi hidrati68 g
- od tega sladkorji0,4 g
Prehranske vlaknine12 g
Beljakovine14 g
Sol<0,01 g

PIRINA MOKA 1 kg

Pira - okusna alternativa.
Pirina moka je zmleta iz notranjega dela pirinega zrna. Je odlična alternativa pšenični beli moki, zato jo lahko uporabljamo za vse tipe pekovskih izdelkov in testenin.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1484 kJ /350 kcal
Maščobe1,6 g
- od tega nasičene maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati69 g
- od tega sladkorji1,2 g
Prehranske vlaknine 2,2 g
Beljakovine13 g
Sol˂0,01 g

KORUZNA MOKA 1 kg

Koruzna moka je zmleta iz koruze, ki se ponaša z visoko vsebnostjo škroba, beljakovin in mineralov, vsebuje pa tudi nekatere vitamine, zlasti vitamin A.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1463 kJ / 335 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati75 g
- od tega sladkorji0,9 g
Prehranske vlaknine2,1 g
Beljakovine6,8 g
Sol˂0,01 g

AJDOVA MOKA 1 kg

Ker ajdova moka ne vsebuje lepka, jo je za pripravo testa treba popariti ali pa mešati s pšenično moko. Ajdo pogosto uvrščamo med žita, čeprav spada med dresnovke, njene sorodnice, so na primer, kislica in rabarbara. Je zelo hranljivo živilo, poleg tega ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za osebe s celiakijo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1590 kJ /380 kcal
Maščobe3,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,7 g
Ogljikovi hidrati71 g
- od tega sladkorji2,6 g
Prehranske vlaknine10 g
Beljakovine13 g
Sol0,03 g