Iskalnik

Zdrob

Zvesti smo tradicionalni kulinariki naših krajev, hkrati pa ponujamo najboljše prehranske rešitve za sodobnega človeka. Zdrobi so na novo odkrito bogastvo preteklih generacij. S predhodno obdelavo s paro (instantiziranjem) olajšamo njihovo pripravo v sodobnem, hitrem tempu življenja in vam na vaši mizi ponudimo prehransko bogastvo naših babic.

PŠENIČNI ZDROB 1 kg, 500 g

Pšenični zdrob je vsestransko uporaben. Pripravimo ga lahko že našim najmlajšim, odličen je tudi za pripravo prilog, glavnih jedi in sladic.

  • vsestranska uporaba
  • za zajtrk, sladice ali priloge

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1448 kJ /346 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 73 g
- od tega sladkorji 0,1 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol ˂0,01 g

KORUZNI ZDROB 1 kg, 500 g

Dobra stara klasika za polento in žgance.
Polenta je tradicionalna slovenska jed. Lahko jo pripravimo na različne načine. Polenta je ena tistih prilog, ki se odlično poda k skoraj vsaki jedi. Postrežete jo lahko skupaj z mlekom, golažem ali s pečeno zelenjavo ‒ vedno bo obogatila okus jedi.

  • za pravo primorsko polento
  • vsestranska uporaba

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1468 kJ / 346 kcal
Maščobe 1,6 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 1,0 g
Prehranske vlaknine 4,8 g
Beljakovine 8,8 g
Sol <0,01 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/08/hitra-priprava.png

POLENTA POLTRDINKA NAŠE NONE 500 g

Aromatična 100 % slovenska poltrdinka. Polenta je tradicionalna slovenska jed. Nekdaj je pomenila glavni obrok večine kmečkih gospodinjstev. Takrat so jo pripravljali v bakrenih kotličkih, njen vonj pa je zvečer odišavil domače ognjišče. Jedli so jo zabeljeno z zaseko in s kislim mlekom, za zajtrk pa so jo pocvrli na maslu. Tudi danes je polenta priljubljena jed, ki popestri naš vsakdanjik in tudi praznični jedilnik. Njen okus je enak kot včasih, priprava pa hitra in preprosta. Ponudimo jo lahko samo z maslom ali z jogurtom, prelito z mesnimi ali zelenjavnimi omakami, ali kot prilogo mesu. Že kuhano jo lahko tudi pocvremo, ponudimo posuto s parmezanom ali prelito z mlekom.

  • hitra priprava – 3 minute
  • predkuhano v pari
  • iz slovenske koruze poltrdinke
  • intenzivne barve in polnega okusa

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1468 kJ / 346 kcal
Maščobe 1,6 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 1,0 g
Prehranske vlaknine 4,8 g
Beljakovine 8,8 g
Sol ˂0,01 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2019/02/znacka_inovacija.png

POLENTA Z AJDO NAŠE NONE
500 g

Koruza in ajda: prepoznavna slovenska okusa. Koruzni zdrob iz poltrdinke, pridelane v Vipavski dolini, smo obogatili z ajdo in združili v poln okus tradicije. Ajda popestri okus, hkrati pa doda več temperamenta navadni polenti. Polento z ajdo lahko jo pripravimo kot samostojno jed, dodamo samo mleko, jogurt ali druge priloge.

  • hitra priprava – 3 minute
  • predkuhano v pari
  • polenta naših babic iz ajde in koruze
Polenta z ajdo prejela visoko priznanje - Naj živilo 2020.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1430 kJ / 342 kcal
Maščobe 1,5 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 0,7 g
Prehranske vlaknine 4,0 g
Beljakovine 9,0 g
Sol <0,01 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/08/hitra-priprava.png

PŠENIČNI ZDROB NAŠE NONE
500 g

Sredica pšeničnih zrn za poln okus. Iz pšeničnega zdroba pripravljamo belo pšenično polento, ki je lahko priloga k mesnim ali zelenjavnim omakam. Če ga zakuhamo na mleku, dobimo močnik, ki je odličen, če ga potresemo s čokolado v prahu. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo žličnikov za zakuho v juhah.

  • vsestranska uporaba

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1448 kJ /346 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 73 g
- od tega sladkorji 0,1 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol ˂0,01 g