Iskalnik

Pšenična moka

Pšenična moka je zaradi široke uporabnosti že stoletja nepogrešljiva v prehrani. Pšenično moko pridobivamo z mletjem pšeničnega zrna – lahko pa je različnih velikosti delcev (granulacij) in tipov. Od granulacije je odvisno, ali je moka ostra ali mehka. Tipi mok so določeni glede na vsebnost mineralnih snovi (pepela). Višji kot je tip, več mineralnih snovi moka vsebuje. Najbolj čiste moke, zmlete iz jedra pšenice, so najnižjega tipa, polbele in črne nosijo oznako tip 850 oziroma 1100, polnozrnate pa vsebujejo zmleta cela pšenična zrna.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.

MOKA MANITOBA '00' 1 kg

Moko Manitobo po prilagojenem režimu zmeljemo iz posebej izbrane visokokakovostne pšenice. Ker vsebuje veliko lepka, ima v primerjavi z navadno pšenično moko večjo absorpcijo vode in omogoča zamese s povišanim deležem vode. Visoka kakovost lepka v tem izdelku daje testu odlično stabilnost in omogoča uspešno pripravo izdelkov z dolgimi časi fermentacije.

  • namenska pšenična moka za zahtevno kvašeno testo
  • idealna za profesionalno peko pizze, kruha ter ostalih sladkih in slanih pekovskih izdelkov
  • primerna tudi za testo z daljšim časom vzhajanja
  • večja moč moke > 350 W
  • z več beljakovinami in večjim vpijanjem vode od običajne pšenične bele moke
  • enakovredna italijanskemu tipu „00“, ki je zelo iskan med sodobnimi mojstri peke pizze, kulinaričnimi navdušenci ter iskalci receptov zahtevnejših pekovskih izdelkov po svetovnem spletu

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1486 kJ / 350 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 71 g
- od tega sladkorji 1,6 g
Beljakovine 14 g
Sol <0,01 g

MOKA MANITOBA '0' 1 kg

Moka Manitoba iz najkakovostnejše pšenice daje testu odločno elastičnost in raztegljivost, kar vam omogoča izdelavo vzhajanih izdelkov najvišje kakovosti tudi ob podaljšanih časih vzhajanja testa. Posebej primerna je za najzahtevnejše pekovske izdelke kot je kruh, kruh z drožmi, pizza, potica in ostale zahtevne sladice.

  • idealna za kruh z drožmi in klasični kruh, potico, pizzo, ostale zahtevne sladice in izdelke
  • večja moč moke > 350 W
  • za testa z daljšim časom vzhajanja ter druge vrste testa
  • z višjim deležem beljakovin od običajne pšenične moke
  • enakovredna italijanskemu tipu „0“, ki je zelo iskan med sodobnimi mojstri peke, kulinaričnimi navdušenci ter iskalci receptov zahtevnejših jedi po svetovnem spletu

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol <0,01 g

BOGATA PŠENIČNA BELA MOKA 1 kg

Bogata pšenična bela moka je izdelek za pripravo sladkih ali slanih pekovskih izdelkov. V krajih zahodno od Slovenije ji pravijo tudi Self rising flour. Moki je dodan pecilni prašek in sol. Uporabimo jo lahko pri vseh receptih, ki vsebujejo vzhajalno sredstvo, npr.: biskviti, muffini, palačinke in druge dobrote. Tovrstni izdelki so v razvitejših državah postali hit zaradi hitre in enostavne uporabe ter primernosti za manj ali bolj izkušene mojstre peke.

  • primerna za vse sladke in slane recepte, kjer se uporablja pecilni prašek
  • dodana sol za bolj intenziven okus, zato je pri pripravi ni potrebno dodajati
  • zaradi hitre in enostavne uporabe je primerna tudi za manj izkušene ljubitelje peke

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1449 kJ / 341 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 2,2 g
Beljakovine 10 g
Sol 2,6 g

PŠENIČNA BELA MOKA 1 kg

Bela pšenična moka je najbolj uporabljena moka v gospodinjstvu. Pridobivamo jo iz predhodno očiščene in pripravljene pšenice. Za pšenično belo moko uporabljamo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti. Pšenična bela moka je tipa 500.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

PŠENIČNA POLBELA MOKA 1 kg

Pšenična moka je najbolj uporabljena moka v gospodinjstvu. Pridobivamo jo iz predhodno očiščene in pripravljene pšenice. Za pšenično moko tipa 850 uporabljamo poleg osrednjega dela tudi zunanji sloj pšeničnega zrna, zato je bogatejša z vlakninami in minerali. Pšenična polbela moka je tip 850.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1452 kJ / 343 kcal
Maščobe 1,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 67 g
- od tega sladkorji 1,3 g
Prehranske vlaknine 4,2 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

PŠENIČNA ČRNA MOKA 1 kg

Pšenična črna moka je po videzu temnejše barve, ker vsebuje več otrobov kot bela moka. Pri meljavi se poleg osrednjega dela pšeničnega zrna izkoristijo tudi obrobni deli, ki so bogati z beljakovinami, s topnimi in netopnimi vlakninami, vitamini, encimi ter minerali.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1416 kJ / 338 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 0,4 g
Prehranske vlaknine 3,3 g
Beljakovine 12 g
Sol ˂0,01 g

PŠENIČNA POLNOZRNATA MOKA 1 kg

Polnozrnato moko dobimo z mletjem celega pšeničnega zrna, pri čemer otrobov ne odstranimo. Glede na vsebnost mineralov in vlaknin je prehransko bogatejša moka iz celega zrna - polnozrnata (graham ali polnovredna) moka je po sestavi enaka celemu zrnu. Vsebuje več vitaminov iz skupine B ter A, K in E, pa tudi beljakovine, rudnine in nenasičene maščobne kisline. Iz nje lahko pripravimo z vlakninami, minerali in vitamini bogat kruh, pekovsko pecivo ter kekse.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1423 kJ / 337 kcal
Maščobe 2,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 61,0 g
- od tega sladkorji 2,0 g
Prehranske vlaknine 9,9 g
Beljakovine 13,5 g
Sol <0,01 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/08/ekološki.png

BIO PŠENIČNA MOKA 1 kg

Bio pšenična bela moka je ekološko živilo, zmleto izključno iz ekološko pridelane pšenice. Uporabna je enako kot običajna bela moka.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1426 kJ / 341 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 76 g
- od tega sladkorji 1,8 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 12 g
Sol ˂0,01 g

ZMES ZA BELI KRUH 1 kg

Zmes za kruh je pripravljena zmes za enostavno peko kruha doma. Vsebuje moko, kvas in sol, potrebno je dodati samo še vodo in zmes je pripravljena. Po želji se lahko dodaja tudi druge dodatke npr: semena, vodo lahko nadomestimo z mlekom ali dodamo olje. Zmes je primerna za peko kruha v navadni pečici ali na avtomatu. Uporabimo jo lahko tudi za peko drugih slanih izdelkov iz kvašenega testa. Iz enega kilograma zmesi dobimo 1,5 kg belega, rahlega kruha.

  • vsebuje kvas in sol

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1436 kJ / 339 kcal
Maščobe 1,8 g
- od tega nasičene maščobe 0,5 g
Ogljikovi hidrati 66 g
- od tega sladkorji 1,6 g
Beljakovine 13 g
Sol 2,0 g

VSESTRANSKA POSEBNA BELA MOKA 500 g

Vsestranska posebna bela moka je namenjena vsem, ki želite imeti zvestega pomočnika v kuhinji, s pomočjo katerega uspe prava vsaka pečena dobrota. Narejena je iz samega jedra pšeničnih zrn, zato je odlična izbira za vse vrste domače peke: palačinke, mafine, biskvit in torte, zavitke, rogljičke in druge kvašene dobrote, pa tudi za pizzo, kruh in celo potico. Ker je posebej mleta, bodo vaše mojstrovine božansko rahle in bodo vedno uspele. Praktično pol-kilogramsko pakiranje vam omogoča lažje kombiniranje tudi z ostalimi vrstami moke in ravno pravšnjo zalogo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1448 kJ / 346 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 73 g
- od tega sladkorji 0,1 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol <0,01 g