Iskalnik

Pšenična moka

Pšenična moka je zaradi široke uporabnosti že stoletja nepogrešljiva v prehrani. Pšenično moko pridobivamo z mletjem pšeničnega zrna – lahko pa je različnih velikosti delcev (granulacij) in tipov. Od granulacije je odvisno, ali je moka ostra ali mehka. Tipi mok so določeni glede na vsebnost mineralnih snovi (pepela). Višji kot je tip, več mineralnih snovi moka vsebuje. Najbolj čiste moke, zmlete iz jedra pšenice, so najnižjega tipa, polbele in črne nosijo oznako tip 850 oziroma 1100, polnozrnate pa vsebujejo zmleta cela pšenična zrna.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.

VSESTRANSKA POSEBNA BELA MOKA 500 g

Vsestranska posebna bela moka je namenjena vsem, ki želite imeti zvestega pomočnika v kuhinji, s pomočjo katerega uspe prava vsaka pečena dobrota. Narejena je iz samega jedra pšeničnih zrn, zato je odlična izbira za vse vrste domače peke: palačinke, mafine, biskvit in torte, zavitke, rogljičke in druge kvašene dobrote, pa tudi za pizzo, kruh in celo potico. Ker je posebej mleta, bodo vaše mojstrovine božansko rahle in bodo vedno uspele.Praktično pol-kilogramsko pakiranje vam omogoča lažje kombiniranje tudi z ostalimi vrstami moke in ravno pravšnjo zalogo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1448 kJ / 346 kcal
Maščobe1,0 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati73 g
- od tega sladkorji0,1 g
Prehranske vlaknine2,5 g
Beljakovine11 g
Sol<0,01 g

PŠENIČNA BELA MOKA 1 kg

Bela pšenična moka je najbolj uporabljena moka v gospodinjstvu. Pridobivamo jo iz predhodno očiščene in pripravljene pšenice. Za pšenično belo moko uporabljamo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti. Pšenična bela moka je tipa 500.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1459 kJ / 344 kcal
Maščobe1,4 g
- od tega nasičene maščobe0,3 g
Ogljikovi hidrati69 g
- od tega sladkorji1,4 g
Prehranske vlaknine3,1 g
Beljakovine13 g
Sol˂0,01 g

PŠENIČNA POLBELA MOKA 1 kg

Pšenična moka je najbolj uporabljena moka v gospodinjstvu. Pridobivamo jo iz predhodno očiščene in pripravljene pšenice. Za pšenično moko tipa 850 uporabljamo poleg osrednjega dela tudi zunanji sloj pšeničnega zrna, zato je bogatejša z vlakninami in minerali. Pšenična polbela moka je tip 850.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1452 kJ / 343 kcal
Maščobe1,9 g
- od tega nasičene maščobe0,5 g
Ogljikovi hidrati67 g
- od tega sladkorji1,3 g
Prehranske vlaknine4,2 g
Beljakovine13 g
Sol˂0,01 g

PŠENIČNA ČRNA MOKA 1 kg

Pšenična črna moka je po videzu temnejše barve, ker vsebuje več otrobov kot bela moka. Pri meljavi se poleg osrednjega dela pšeničnega zrna izkoristijo tudi obrobni deli, ki so bogati z beljakovinami, s topnimi in netopnimi vlakninami, vitamini, encimi ter minerali.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1416 kJ / 377 kcal
Maščobe1,1 g
- od tega nasičene maščobe0,3 g
Ogljikovi hidrati69 g
- od tega sladkorji0,4 g
Prehranske vlaknine3,3 g
Beljakovine12 g
Sol˂0,01 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/08/ekološki.png

BIO PŠENIČNA MOKA 1 kg

Bio pšenična bela moka je ekološko živilo, zmleto izključno iz ekološko pridelane pšenice. Uporabna je enako kot običajna bela moka.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1426 kJ / 341 kcal
Maščobe1,0 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati76 g
- od tega sladkorji1,8 g
Prehranske vlaknine2,9 g
Beljakovine12 g
Sol˂0,01 g

PŠENIČNA POLNOZRNATA MOKA 1 kg

Polnozrnato moko dobimo z mletjem celega pšeničnega zrna, pri čemer otrobov in kalčka ne odstranimo. Glede na vsebnost mineralov in vlaknin je prehransko bogatejša moka iz celega zrna - polnozrnata (graham ali polnovredna) moka je po sestavi enaka celemu zrnu. Vsebuje več vitaminov iz skupine B ter A, K in E, pa tudi beljakovine, rudnine in nenasičene maščobne kisline. Iz nje lahko pripravimo z vlakninami, minerali in vitamini bogat kruh, pekovsko pecivo ter kekse.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1591 kJ / 380 kcal
Maščobe1,7 g
- od tega nasičene maščobe0,3 g
Ogljikovi hidrati73 g
- od tega sladkorji0,4 g
Prehranske vlaknine11 g
Beljakovine13 g
Sol˂0,01 g

ZMES ZA BELI KRUH 1 kg

Zmes za kruh je pripravljena zmes za enostavno peko kruha doma. Vsebuje moko, kvas in sol, potrebno je dodati samo še vodo in zmes je pripravljena. Po želji se lahko dodaja tudi druge dodatke npr: semena, vodo lahko nadomestimo z mlekom ali dodamo olje. Zmes je primerna za peko kruha v navadni pečici ali na avtomatu. Uporabimo jo lahko tudi za peko drugih slanih izdelkov iz kvašenega testa. Iz enega kilograma zmesi dobimo 1,5 kg belega, rahlega kruha.

  • vsebuje kvas in sol

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1436 kJ / 339 kcal
Maščobe1,8 g
- od tega nasičene maščobe0,5 g
Ogljikovi hidrati66 g
- od tega sladkorji1,6 g
Beljakovine13 g
Sol2,0 g