Namenske moke se med seboj razlikujejo po pecilnih lastnostih, zaradi katerih so bolj ali manj primerne za določen tip peciva. Na primer, če želimo, da je testo čvrsto, da se lepo gnete in da vzhaja po dolgem postopku, potem moramo za uspeh uporabiti ustrezno moko. To pomeni, da je tudi za posamezno moko treba izbrati primerno surovino – pšenico, ki ima zahtevane lastnosti. Nekatere vrste pšenic vsebujejo več, druge manj beljakovin ali imajo druge lastnosti, ki lahko vplivajo na uspeh pri peki. Naše namenske moke so pripravljene posebej za specifične zahteve posameznih vrst peciv, zato uporaba namenske moke omogoča tudi manj izkušenim gospodinjam, da dosežejo vrhunsko kakovost doma narejenih peciv.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.
Za vrhunsko peko, tudi za peko z drožmi. Zlata moka je naša najboljša bela moka. Zaradi izjemne kakovosti lepka je testo dobro gnetljivo in stabilno. Omogoča izdelavo najzahtevnejših izdelkov iz kvašenega testa, kot tudi izdelavo izdelkov z drožmi po podaljšanem postopku.
Energijska vrednost | 1459 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 1,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 69 g |
- od tega sladkorji | 1,4 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | ˂0,01 g |
Za primorsko posebno moko uporabljamo najkakovostnejšo pšenico, pri kateri meljemo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti in je najbolj bela med belimi mokami.
Energijska vrednost | 1471 kJ / 374 kcal |
Maščobe | 1,1 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 72 g |
- od tega sladkorji | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | 2,5 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | ˂0,01 g |
Za namensko moko za domače pecivo uporabljamo pšenico, iz katere lahko tudi manj izkušene gospodinje pripravijo odlično pecivo. Domače pecivo bo mehko in rahlo.
Energijska vrednost | 1471 kJ / 374 kcal |
Maščobe | 1,1 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 72 g |
- od tega sladkorji | 1,5 g |
Prehranske vlaknine | 2,5 g |
Beljakovine | 11 g |
Sol | ˂0,01 g |
Vsaka gospodinja ve, da je peka potice poseben izziv. Testo mora ravno prav vzhajati, mora biti ravno prav gnetljivo, sicer se ta pomembna praznična sladica iz kraljice praznične mize kaj hitro spremeni v nič kaj na pogled mikavno sladico. Za namensko moko za potico uporabljamo pšenico, iz katere lahko brez tveganja vedno znova pripravite odlično domačo potico.
Energijska vrednost | 1459 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 1,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 68 g |
- od tega sladkorji | 1,4 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | ˂0,01 g |
Priprava krofov ni tako preprosta. Da bo krof lepo vzhajal, da se ne bo preveč napil olja ter da bo imel prožno sredico, morate izbrati pravo moko. Za namensko moko za krofe uporabljamo pšenico, ki ima vse te lastnosti, s čimer vam zagotavljamo vsakokraten uspeh pri pripravi vaših pustnih dobrot.
Energijska vrednost | 1459 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 1,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 68 g |
- od tega sladkorji | 1,4 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | ˂0,01 g |
Pica mora biti hrustljava ob robovih, ravno prav prožna in tanko razvlečena. Za pico uporabite namensko moko, ki zaradi svoje sestave zagotavlja rahlost in hrustljavost te italijanske specialitete.
Energijska vrednost | 1459 kJ / 344 kcal |
Maščobe | 1,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,3 g |
Ogljikovi hidrati | 68 g |
- od tega sladkorji | 1,4 g |
Prehranske vlaknine | 3,1 g |
Beljakovine | 13 g |
Sol | ˂0,01 g |