Iskalnik

Mešani kruh

Mešani kruhi so narejeni iz mešanice različnih mok. Pripravljeni so iz kislega testa, ki omogoča daljšo trajnost. Kruh odlikujejo majhna drobljivost, rahla sredica, dolgotrajna svežina in značilen, poln okus.

JANEZOV POLBELI HLEBEC 1 kg

Pripravljen je iz pšenične polbele moke po dolgem postopku, po katerem testo dalj časa počiva in zori. Pri tem se razvijejo posebne arome, ki oblikujejo poln okus. Posebna odlika kruha je dolga svežina.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1012 kJ / 241 kcal
Maščobe1,1 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati48 g
- od tega sladkorji1,3 g
Prehranske vlaknine3,8 g
Beljakovine8,7 g
Sol1,3 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

ČRNA RUSTIKALNA ŠTRUCA
400 g, 500 g

To, da je črn kruh vse bolj priljubljen, je znano, saj nas že na pogled prepriča s hrustljavo zapečeno zlato rjavo skorjo, ugriz vanj pa z nežno enakomerno porozno sredico in prijetno svežino. Tudi če ne bi vedeli, da vsebuje več mineralov in vlaknin kot beli, bi večini predstavljal edino pravo izbiro. Vedno svež – za vse okuse in vse priložnosti!

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1029 kJ / 245 kcal
Maščobe1,1 g
- od tega nasičene maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati44 g
- od tega sladkorji1,1 g
Prehranske vlaknine3,0 g
Beljakovine8,6 g
Sol1,4 g

JANEZOV ČRNI HLEBEC 1 kg

Janezov črni hlebec je pripravljen iz pšenične črne moke, po tradicionalnem dolgem postopku, pri katerem testo dalj časa počiva in zori. Hlebci z zapečeno hrustljavo skorjo se ponašajo z dolgo svežino, mehko sredico in s polnim okusom domačnosti, ki nas vedno znova prepriča.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost984 kJ / 232 kcal
Maščobe1,3 g
- od tega nasičene maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati46 g
- od tega sladkorji2,5 g
Prehranske vlaknine3,5 g
Beljakovine8,3 g
Sol1,2 g

JANEZOV MEŠANI HLEBEC 1 kg

Janezov mešani hlebec je narejen iz skrbno izbrane mešanice različnih vrst mok: pšenične polbele, črne in koruzne. Pripravimo ga po dolgem postopku z uporabo naravnega kislega testa. Tako dosežemo dolgo svežino ter razvijemo prefinjeno aromo in specifičen okus kruha.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1031 kJ / 245 kcal
Maščobe0,9 g
- od tega nasičene maščobe0,1 g
Ogljikovi hidrati48 g
- od tega sladkorji1,3 g
Prehranske vlaknine5,1 g
Beljakovine8,7 g
Sol1,2 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

PIRIN HLEBČEK 400 g

Pirin hlebček vsebuje pirino polnozrnato moko, dodan mu je še jogurt, ki dopolnjuje njegovo aromo in prispeva k svežini. Je kruh, ki mora biti tudi na vaši mizi. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1175 kJ / 279 kcal
Maščobe5,6 g
- od tega nasičene maščobe1,0 g
Ogljikovi hidrati45 g
- od tega sladkorji2,2 g
Prehranske vlaknine5,1 g
Beljakovine9,8 g
Sol1,2 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

PIRIN MEŠANI MODEL 500 g

Pirin mešani kruh vsebuje pirino polnozrnato moko. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi. Pira obogati kruhu hranilno sestavo ter dopolnjuje okus ter aromo pšeničnega kruha.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1087 kJ / 259 kcal
Maščobe2,6 g
- od tega nasičene maščobe0,4 g
Ogljikovi hidrati49 g
- od tega sladkorji1,9 g
Prehranske vlaknine6,1 g
Beljakovine9,3 g
Sol1,3 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

KORUZNI HLEBČEK 300 g

V Sloveniji zelo priljubljen kruh, saj je koruza tradicionalno žito, ki je pomemben del naše prehrane že več sto let. Kruh odlikujejo poln okus koruze, kompaktna struktura sredice in dolga svežina. V našem koruznem kruhu je še pšenična bela moka in koruzni zdrob.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1117 kJ / 266 kcal
Maščobe1,1 g
- od tega nasičene maščobe0,3 g
Ogljikovi hidrati56 g
- od tega sladkorji2,9 g
Prehranske vlaknine3,7 g
Beljakovine7,5 g
Sol1,4 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

KORUZNA RUSTIKALNA ŠTRUCA 500 g

V Sloveniji zelo priljubljen kruh, saj je koruza tradicionalno žito, ki je pomemben del naše prehrane že več sto let. Kruh odlikujejo poln okus koruze, kompaktna struktura sredice in dolga svežina. V našem koruznem kruhu je še pšenična bela moka, koruzni zdrob in instant polenta.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1155 kJ / 275 kcal
Maščobe1,1 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati57 g
- od tega sladkorji2,6 g
Prehranske vlaknine3,5 g
Beljakovine7,8 g
Sol1,4 g

JANEZOV HLEBEC S SEMENI 1 kg

Že zunanji videz tega hlebca jasno pove, da se s semeni ni skoparilo: skorja, ki je neenakomerno svetlo do temno rjave barve, je bogato posuta z bučnimi, s sončničnimi in lanenimi semeni ter koruznim zdrobom. Hlebec je sicer pripravljen iz pšenične polbele in črne moke, zraven je tudi ržena moka ter koruzni zdrob. Sredica je luknjičava, prožna, mehka in prav tako bogata s semeni. Kar sam pokliče po maslu in tem: »še en kos, prosim«.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1109 kJ / 263 kcal
Maščobe5,4 g
- od tega nasičene maščobe0,8 g
Ogljikovi hidrati42 g
- od tega sladkorji2,1 g
Prehranske vlaknine5,0 g
Beljakovine9,9 g
Sol1,2 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

TEMNI RUSTIKALNI HLEB 600 g

Rustikalni temni hlebček odlikuje rjavo zapečena skorja, ki je povrhu razpočena, da še bolj zadiši in vas pokliče, da jo takoj načnete. Ko odlomite skorjo, pridete do neenakomerno porozne sredice, ki se ji prav tako ne morete upreti. Sicer pa, zakaj bi se ji?

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost983 kJ / 234 kcal
Maščobe1,2 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati48 g
- od tega sladkorji1,7 g
Prehranske vlaknine6,4 g
Beljakovine7,4 g
Sol1,4 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

HLEBČEK S SEMENI 500 g

Hlebec je pripravljen iz pšenične polbele, ržene in koruzne moke. Sredica je luknjičava, prožna, mehka in, seveda, bogata s semeni.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost1147 kJ / 273 kcal
Maščobe4,1 g
- od tega nasičene maščobe0,5 g
Ogljikovi hidrati49 g
- od tega sladkorji1,8 g
Prehranske vlaknine5,2 g
Beljakovine9,0 g
Sol1,2 g