Iskalnik

Pekovsko pecivo

Najrazličnejše oblike pekovskega peciva in raznovrstnost okusov lahko vsak dan posebej pričarajo bogat zajtrk ali drug obrok na vaši mizi. Še posebej priporočamo čaroben, harmoničen okus sveže pečenih želvic, kajzeric in žemljic, pripravljenih iz različnih žit in posutih z različnimi semeni.

KAJZERICE

Kajzerice so priljubljeno pekovsko pecivo, sveže in hrustljave. Polepšajo nam jutro, priležejo se za malico, tudi ob drugih priložnostih se najde v košarici s ponudbo kruha in pekovskega peciva. Zelo zanimive in privlačne so tudi zaradi posipov. Med drugim kot posip uporabimo tudi mak, ki se ga nekateri še spomnijo zaradi lepih rdečih cvetov, rastočih med pšenico. Zaradi intenzivne pridelave pšenice danes takšnih prizorov ni več videti, mak pa ima še vedno svoje mesto ob žitu – pač na končnem izdelku – kajzerici.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

ŽEMLJE

Se spomnite šolskih izletov? Brez sendviča ni bilo pravega izleta. Nežna skorja žemljice pa je še kako primerna tudi za kaj drugega, na primer za zajtrk, ko žemljico namažete z maslom in medom. Slovenski zajtrk za uspešen dan!

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

ŠTRUČKE

Štručke so narejene iz različnih mok: bele, koruzne ali polnozrnate. Mehko in sočno sredico obdaja hrustljava in zlato zapečena skorja. Štručka je primerna za dober zajtrk, saj se zraven odlično poda marmelada ali pršut.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

ŽELVICE

Ko jo zagledate, se ji ne morete upreti: ne prav velika, z mrežastim odtisom, veliko semen, ki kar kliče po ugrizu. In potem ko ugriznete v gosto in enakomerno porozno sredico, veste, da ste naredili prav. In takoj naredite še en in še en in še zadnji ugriz ... Poskusite lahko tudi belo želvico, ki je nežna in hrustljava.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

BOMBETE

Strokovnjaki pravijo, da je bolje zajtrkovati ostanke pice od večerje kot sploh ne zajtrkovati. No dobro, mogoče nimate pice, ker ste jo za večerjo pojedli do zadnje drobtinice. In rešitev? Temna, bela ali koruzna bombeta, s hrustljavo skorjico in z zelo svežo sredico, zraven pa lonček hladnega mleka! Ko imate to dvoje, imate zajtrk, ki je eden najpomembnejših obrokov in ga nikar ne preskočite. Če pa položite v bombeto še rezino sira, ste naredili že zelo veliko za produktiven in uspešen delovni dan.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

BURGER BOMBETA 90 g

Burger bombeto odlikuje gosta in rahlo sladka sredica. Za daljšo svežino smo ji dodali krompirjeve kosmiče. Skorja je grobega, rustikalnega videza, a kljub temu topna in rahla. Prava izbira za pripravo najbolj slastnega, mehkega in sočnega hamburgerja!

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1289 kJ / 307 kcal
Maščobe 4,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 46 g
- od tega sladkorji 5,1 g
Prehranske vlaknine 2,7 g
Beljakovine 8,0 g
Sol 1,4 g
https://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

ALPSKA BOMBETA 80 g

Rustikalni videz alpske bombete spominja na razgibanost naših prečudovitih Alp. Bombeto odlikujejo enakomerno porozna sredica z veliko svežine, bogat okus in vonj ter hrustljava skorja.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1042 kJ / 248 kcal
Maščobe 1,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 49 g
- od tega sladkorji 2,9 g
Prehranske vlaknine 2,7 g
Beljakovine 9,1 g
Sol 1,2 g

PLETENKE

Naša pletenka je izdelana iz bogatih sestavin, ki se odražajo v polnem okusu, zlato rumeni skorjici in sredici, ki se stopi v ustih. Lahko je posuta z makom ali s sezamom. In če dodate še maslo in med – mmm, temu pa se je res težko upreti!

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

BAGEL

To odlično pekovsko pecivo v obliki kroga in z luknjo v sredini je zelo priljubljeno in primerno za bogato obložene sendviče. Najpogosteje ga namažemo s sirnim namazom ali samo z maslom, kar je idealno za zajtrk.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g