Iskalnik

Zbirka receptov

Špinačni narastek iz rezancev

45 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Rezance skuhamo v slanem kropu, v katerega kanemo malo olja.
  1. 2.Špinačo v slanem kropu 2 minuti blanširamo, potem pa odcedimo.
  1. 3.Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in na maslu steklasto prepražimo. V tem zlatorumeno popražimo moko, zalijemo z juho in dodamo smetano. Omako med nenehnim mešanjem zavremo.
  1. 4.Sir grobo naribamo in damo v omako, da se stopi. Potem jo krepko solimo in popramo.
  1. 5.Polovico rezancev naložimo v namaščen pekač, nanje damo špinačo in tretjino sirove omake, naložimo še preostale rezance in vse skupaj pokrijemo s preostalo sirovo omako.
  1. 6.Postavimo v ogreto pečico (200 °C) in pečemo 35 minut.

Nasvet

Blanširano špinačo odcedite na cedilu in stisnite s tlačilko za krompir, da ni preveč vodena.

Sestavine za 4 osebe

Jajčni ozki rezanci (250 g)
voda: 2,5 l
sol
olje
špinača: 1,5 kg
čebula: 1
česen: 2 stroka
maslo: 50 g
pšenična moka: 40 g
vroča zelenjavna juha: 1/8 l
smetana: 1/4 l
gavda: 150 g
beli poper: 1 noževa konica